ABDICACIÓ DEL REI
Política 18/06/2014

La CUP crida a participar a les mobilitzacions d'aquesta setmana contra la monarquia

La formació també dóna suport a l'encerclament del Palau de la Generalitat de dissabte, amb el lema 'Pa, treball i sostre. No al pagament del deute'

Acn
1 min
Manifestació independentista amb presència de la CUP

BarcelonaLa Candidatura d'Unitat Popular (CUP) fa una crida a participar aquest dijous a les concentracions convocades a les vuit del vespre davant de tots els ajuntaments del país en contra de la coronació de Felip VI. La formació considera que amb l'abdicació de Joan Carles I s'està davant d'una "operació d'Estat" en resposta, segons la CUP, al procés independentista català i a la "profunda" crisi que pateixen la legitimitat de la institució monàrquica, l'estat de les autonomies i el bipartidisme espanyol, sumat a la crisi social i del sistema actual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, la CUP també participarà diumenge a Barcelona a la manifestació convocada per una plataforma que agrupa una trentena d'organitzacions polítiques, sindicals i socials sota el lema 'Cap pacte, cap rei. El poble català decideix'. La manifestació sortirà a dos quarts de dotze del migdia de la plaça Universitat i finalitzarà a la plaça Sant Jaume. Els diputat Quim Arrufat i Isabel Vallet, de la CUP-Alternativa d'Esquerres, han anunciat la seva participació a la manifestació.

Finalment, la CUP també fa una crida a participar dissabte que ve a l'encerclament del Palau de la Generalitat que la Marxa de la Dignitat ha convocat sota el lema 'Pa, treball i sostre. No al pagament del deute'. Aquesta mobilització està prevista per a dos quarts de sis de la tarda en dos punts de trobada diferents: plaça Catalunya i plaça Urquinaona.

stats