Política 29/11/2016

La CUP denuncia que "no són els millors pressupostos possibles" perquè "no s'ha tensat al màxim l'autonomia"

Eulàlia Reguant celebra la partida pel referèndum però avisa que encara "necessiten millorar, i molt"

Laia Vicens
2 min
La CUP denuncia que "no són els millors pressupostos possibles" perquè "no s'ha tensat al màxim l'autonomia"

BarcelonaEls pressupostos que ha aprovat el Govern aquest dimarts, i que van negociar amb la CUP, "no són els millors pressupostos possibles", segons els anticapitalistes. "I això la conselleria d'Economia ho sap", ha deixat clar la diputada de la CUP Eulàlia Reguant. Segons ha dit, els comptes "no tensen al màxim l'autonomia", perquè hi ha "limitacions imposades" per l'Estat i per la UE que "no s'ha explorat" com superar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP, doncs, marca perfil des de l'inici de la negociació parlamentària. Perquè aquest cop, tot i que "no són els nostres pressupostos", segons ha dit Reguant, sí que permetran que es debatin al Parlament –en els del 2015 van presentar una esmena a al totalitat–. Serà en aquest tràmit parlamentari quan la CUP vol que s'explorin aquests "límits". De fet, Reguant ha dit que uns comptes que no exploren els límits dels ingressos (en relació amb l'augment de l'IRPF), "no poden ser els més socials de la història. "Està molt bé posar grans titulars, però no compartim l'afirmació del Govern", ha dit.

La partida pel referèndum, el desllorigador

Els cupaires ja van dir fa dies que el motiu pel qual aquest cop permetran que els pressupostos es debatin al Parlament és la partida pel referèndum, que serà de 5,8 milions d'euros, tal com ha avançat l'ARA. Reguant ha "celebrat" que els comptes incloguin aquest capítol, però ha avisat que més enllà de celebrar-lo, el que la CUP vol és "guanyar-lo". I això, ha dit, només es farà amb "polítiques per al 96% i no per al 4%" de la població, ha afirmat. Per això, ha sentenciat que els pressupostos "necessiten millorar, i molt", en una al·lusió directa a la portaveu del PDECat, Marta Pascal, que va dir que no calia tocar res dels pressupostos.

stats