Política 20/06/2017

La CUP avisa els comuns que participar en el referèndum implica reconèixer el resultat

La formació anticapitalista demana al Govern que faci públics immediatament els detalls de l'organització del referèndum

Ot Serra
2 min
La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, en una imatge d'arxiu

BarcelonaA dos dies vista que la CUP faci el seu acte d'inici de campanya pel 'sí' en el referèndum de l'1 d'octubre, la formació anticapitalista explicita el seu pas ferm cap a la convocatòria i demana que també hi siguin els comuns.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El partit liderat per Xavier Domènech es va reunir ahir amb el Govern per acostar posicions i la conclusió va ser que la cúpula de Catalunya en Comú no considera vinculant l'1-O i el situa en la línia del procés participatiu del 9-N. Tot i això, Domènech va obrir la porta a participar en la "mobilització".

A parer de la CUP, relegar l'1-O al 9-N és fer "boicot" al referèndum i la diputada cupaire Mireia Boya ha instat els comuns a decidir si es posicionen al costat de l''statu quo' i de la "censura" o bé del dret a l'autodeterminació. En relació amb la possible participació dels comuns en la votació, Boya ha advertit en roda de premsa que "participar implica reconèixer els resultats" i, per tant, donar-li caràcter vinculant a la convocatòria. De fet, és el Govern qui haurà de donar compliment a allò que es desprengui del referèndum.

La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha subratllat que l'1-O és la "veritable moció de censura" a Rajoy, més que no pas la que va presentar Podem al Congrés. "La proposta per tombar el règim és el referèndum", ha assegurat Boya, que ha avisat Catalunya en Comú que "voler el canvi és fer-lo".

Boya també ha instat el Govern a fer públics "immediatament" els detalls de l'organització del referèndum i ha remarcat que és "imprescindible" que es faci en el "menor temps possible". "Hem d'acabar amb les travesses i les boles de vidre que ens fan preveure un suposat futur per acabar amb la política-ficció", ha avisat la diputada de la CUP, que ha insistit en la seva demanda de "transparència" a l'executiu per a la convocatòria de la consulta.

stats