Política 28/05/2016

La CUP presentarà una esmena a la totalitat a la proposta de pressupostos de Junqueras

L'esquerra anticapitalista demana a Junts pel Sí que presenti una nova proposta "amb canvis importants"

Ara
2 min
La diputada de la CUP Anna Gabriel va participar en la reunió de la mesa que va admetre a tràmit la moció. A la sortida, va defensar el text del seu grup.

BarcelonaLa CUP, com la resta de partits de l'oposició, també presentarà una esmena a la totalitat a la proposta de pressupostos que aquesta setmana ha presentat el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras. Així ho han decidit el consell polític i el Grup d'Acció Parlamentària, que s'han reunit aquest dissabte a Vilassar de Dalt, per 29 vots a favor, 11 en contra i 8 abstencions. Els dirigents de l'esquerra anticapitalista demanen a Junts pel Sí que presenti "una nova proposta amb canvis importants".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquí no s'acaba res sinó que tot just comencem a negociar i encara tenim uns dies, no volem perdre la setmana que ve", ha assegurat la diputada Eulàlia Reguant en sortir de la reunió. La CUP lamenta que la proposta del Govern "no inclou cap o gairebé cap de les demandes" que van fer i que, per aquest motiu, han decidit que necessiten més temps per negociar una "proposta més completa". El soci prioritari de l'executiu que presideix Carles Puigdemont vol un projecte de comptes "més desobedient amb l'Estat" i "obedient amb el Parlament i la declaració del 9-N".

Això significa, ha puntualitzat Reguant, "desobeir els topalls de dèficit, desobeir la suspensió de lleis, desobeir la suspensió de sistemes de recaptació, així com els mercats financers, o sigui impagar el deute i els interessos, i plantejar la reversió de les privatitzacions i de les retallades dels darrers anys". Sense aquestes condicions, ha dit, Catalunya no pot tenir "uns pressupostos independentistes ni socials".

Dimecres, la CUP ja va avisar que els comptes presentats per Junqueras "són millors que els del 2015", cosa que "no era gaire difícil", però que no són "clarament de ruptura" com ells demanen.

stats