Política 14/05/2013

La CUP demana que el mosso que presumptament va disparar a Quintana comparegui a una comissió

El grup polític considera que el policia "pot ser clau per explicar què poden provocar les bales de goma"

Acn
2 min
El diputat de la CUP Quim Arrufat durant la roda de premsa del 14/05/2013 al Parlament / ACN

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha fet pública aquest dimarts la llista de compareixences que el seu grup ha demanat perquè passin per la coneguda com a comissió sobre les pilotes de goma. Entre els compareixents demanats destaca el mosso d'esquadra que presumptament va disparar una pilota de goma el dia de la darrera vaga general i que podria haver provocat que Ester Quintana perdés un ull.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP considera que el testimoni del mosso "pot ser clau per explicar què poden provocar les bales de goma". Unes bales que els independentistes pretenen prohibir al cos dels Mossos d'Esquadra. De fet, Arrufat ha recordat que aquest és "un armament que es dispara i ningú sap on va el tret, i que ha tret molts ulls en aquest país".

Aquest dijous s'ha d'aprovar al Parlament el pla de treball de la comissió d'estudi de models de seguretat i ordre públic i el material dels antiavalots en esdeveniments de masses. Per aquest motiu cada partit ha de proposar els noms de les persones que voldria que compareguin, i després es votarà a qui s'acaba cridant i a qui no.

Els independentistes han cridat també el conseller d'Interior, Ramon Espadaler; el director dels Mossos, Manel Prat; l'excomissari general de recursos operatius, Sergi Pla; el comissari de coordinació central dels Mossos; l'exsostdirector de la Brigada Mòbil, Simón Calluela, membres de la plataforma Ojo con tu Ojo, de l'associació Stop Bales de Goma i de l'organització antirepressiva Rereguarda en Moviment.

Completen aquesta llista de peticions membres de la Coordinadora per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura, gent de l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la UB, de la comissió de defensa del Col·legi d'Advocats de Barcelona, membres de l'organització Alerta Solidària i d'Amnistia Internacional. També es crida l'expresident i el cap de la delegació del Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura.

stats