Política 04/10/2016

La CUP proposarà incrementar l'IRPF a les rendes altes en el debat de política general

Els cupaires també sol·liciten recuperar l'impost de successions i donacions

Europa Press
2 min
Anna gabriel i Carles Puigdemont

BarcelonaLa CUP presentarà una proposta de resolució al debat de política general d'aquest dimecres i dijous que proposa al Govern "modificar el límit del tram alt" de l'IRPF. En la proposta de resolució 'Per a la sobirania fiscal i la redistribució de la riquesa', avançada per Europa Press, concreta una petició al Govern per modificar la regulació de la fiscalitat "a través de la llei de mesures fiscals i administratives financeres i del sector públic del 2017".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, la CUP proposa fer l'IRPF més progressiu "afegint nous trams o modificant els que ja existeixen i els seus límits per la part superior i reduint les deduccions existents". A més, sol·licita "eliminar el mínim exempt" de l'impost de patrimoni i retornar l'impost de successions i donacions a la regulació del 2008, és a dir, recuperar-lo.

La proposta de resolució de la CUP és un resum del que han anat reclamant en matèria impositiva aquests mesos, també de cara les negociacions per als pressupostos del 2017. Els vots de la CUP són clau per aprovar les finances públiques. De fet, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va demanar la complicitat dels cupaires per tirar endavant els comptes, i va advertir que, en cas contrari, convocarà eleccions. La CUP ja va avisar que no s'hi comprometrà sense haver vist abans el projecte pressupostari.

El debat sobre apujar l'IRPF ja va tensar el Govern en la negociació dels comptes d'aquest any. El conseller d'Economia i vicepresident, Oriol Junqueras, va obrir-se a "estudiar" una pujada de l'impost per a les rendes més altes. Puigdemont va donar per tancada la polèmica dies més tard, en assegurar que els comptes no inclourien una pujada a les rendes altes, però sí que es reduirien les baixes. Al final, no hi va haver ni pujada ni baixada, ja que la CUP i la resta de l'oposició van refusar tramitar els pressupostos, de manera que es van prorrogar els del 2015.

stats