Política 16/12/2015

La CUP recorda el veto a Mas i avisa que és "complex avançar" en les negociacions

A través d'un comunicat, la formació es mostra "preocupada" per les declaracions de Junts pel Sí en què es dóna per fet un acord i pel contrast entre les expectatives creades i "la realitat de les converses"

Ara
2 min
El grup parlamentari de la CUP / PERE TORDERA

BarcelonaLa CUP manté el veto a Artur Mas. Aquest és l'avís a navegants que els cupaires han llançat a través d'un comunicat després que dirigents de Junts pel Sí hagin augurat aquest dimecres que abans d'acabar l'any es podrà tancar un acord d'estabilitat amb la CUP. Segons han informat, la comissió negociadora de la CUP (formada pels diputats Antonio Baños, Anna Gabriel, Albert Botran i Eulàlia Reguant) està treballant per obtenir una proposta d'acord al voltant del pla de xoc, el procés constituent, la ruptura amb l'Estat i "l'assoliment d'una figura de president de consens alternativa a Artur Mas", tal com va demanar la militància en la jornada de debat nacional celebrada a Manresa el 29 de novembre passat. Aquest preacord se sotmetrà a votació de la militància en una assemblea extraordinària que se celebrarà a Esparreguera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el text, la CUP es mostra "preocupada" per declaracions que han fet alguns representants de Junts pel Sí, en relació a les converses sobre la negociació i al fet que assegurin que s'han arribat a acords concrets, com per exemple va fer ahir el candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, en un debat a 8tv en relació als concerts de les escoles que segreguen per sexes. "Són informacions distorsionades i fins i tot falses", sosté el comunicat.

De fet, en el text lamenten "l'ús partidista de la recerca d'un acord" que asseguren que estan fent algunes formacions durant aquesta campanya electoral pel 20-D. Encara que no citin textualment cap partit, el dard podria ser tant per als partits amb qui estan negociant, CDC i ERC, com per Unió, que sovint ha carregat contra un eventual pacte CDC-CUP per a captar el votant moderat.

Els cupaires, que asseguren que "treballen intensament" per tancar una preacord amb Junts pel Sí malgrat les "dificultats", lamenten també el contrast entre les "expectatives que s'estan generant a nivell mediàtic" en relació a l'acord i "la realitat d'unes converses en què és complex d'avançar".

El comunicat arriba just l'endemà que, en una roda de premsa, la CUP es mostrés optimista i "valorés positivament" que Junts pel Sí assumeixi que eixamplar la base social a favor del procés era prioritari. "Ara parlem el mateix llenguatge", va dir ahir Albert Botran, portaveu de la CUP al Parlament. Ahir també es va fer públic un manifest en què històrics militants de l'esquerra independentista demanen un acord "superant posicions sectàries".

stats