Política 28/09/2016

La CUP celebra el referèndum anunciat per Puigdemont: "Està en plena sintonia amb el que plantegem"

Anna Gabriel evita comprometre's en l'aprovació dels pressupostos

Laia Vicens
1 min
Els diputats de la CUP, Anna Gabriel, Joan Garriga i Gabriela Serra, seguint el ple

BarcelonaLa CUP ha celebrat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi anunciat la convocatòria d'un referèndum després de la Diada del 2017. "Està en plena sintonia amb el que plantegem", ha assegurat la portaveu cupaire al Parlament, Anna Gabriel. Puigdemont ha assegurat que la via per culminar el procés serà "o referèndum, o referèndum", unes paraules que els anticapitalistes han aplaudit. La CUP, que ha admès que la via pactada "té poc recorregut", feia mesos que reclamava la convocatòria d'un referèndum unilateral d'independència (RUI) per acabar el procés independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre l'advertència de Puigdemont que sense el vot a la qüestió de confiança i als pressupostos la legislatura s'acaba, Gabriel ha evitat comprometre el suport de la CUP als comptes. "El president també ha dit que es necessiten uns pressupostos per governar bé i això té una significació concreta", ha recordat. Així, ha afirmat que governar bé vol dir 'o referèndum, o referèndum', revertir les retallades i les privatitzacions i distribuir la riquesa. De fet, són les línies mestres que els cupaires plantegen en la seva negociació pressupostària: una partida per al referèndum, més despesa social i un augment dels impostos a les rendes altes (IRPF).

La diputada de la CUP ha dit que, en la seva intervenció d'aquest dijous, la CUP acabarà de desplegar el seu argumentari al voltant de la proposta de Puigdemont.

stats