Política 10/11/2016

La CUP vota diferent de Junts pel Sí en una proposta del PSC sobre la reforma fiscal

La divisió de les dues formacions contrasta amb l'acord que estan tancant sobre els pressupostos de l'any vinent

Jordi Mumbrú
1 min
JxSí refreda el xoc amb la CUP per encarrilar els pressupostos

BarcelonaLa proposta presentada aquest matí pel PSC, que demanava al Govern que es reunís amb els diferents partits per negociar reformes fiscals de cara als nous pressupostos, no ha prosperat. Els socialistes instaven el Govern a modificar, entre altres punts, els impostos més importants que recapta la Generalitat (l'IRPF, Patrimoni, successions i donacions). Li han donat suport Catalunya Sí Que es Pot, la CUP i, en part, Ciutadans. Junts pel Sí i el PP hi han votat en contra i s'ha donat la imatge que buscaven els socialistes, és a dir, situar el govern al costat dels populars. "És vostè qui no vol dialogar, senyor Junqueras", li ha retret la diputada socialista Alícia Romero al vicepresident del Govern, que se la mirava des del seu escó. Romero ha criticat que el Govern només estigui negociant els pressupostos amb la CUP i l'ha advertit que no es queixi després si no aconsegueix un acord final.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP, que està ultimant un acord amb Junts pel Sí, ha votat a favor de tots els punts presentats pels socialistes, i en la majoria dels casos, en contra del que votava Junts pel Sí. Les diferències de criteris fiscals entre la CUP i Junts pel Sí que s'han pogut veure en aquest debat no han impedit que les dues formacions estiguin a punt de tancar un acord pressupostari.

Tot i que les propostes més importants de la moció han quedat suspeses, els socialistes sí que han aconseguit aprovar alguns punts determinats, com millorar les figures impositives mediambientals o eliminar els beneficis fiscals que són "clarament regressius".

stats