Política 09/10/2014

"Quan s'utilitza la llei per coartar la democràcia, estem obligats a desobeir": el missatge de la CUP al món

El partit independentista difon un vídeo de 3 minuts en què resumeix els arguments que fonamenten la legitimitat de la consulta d'autodeterminació del 9 de novembre

Ara
1 min

Barcelona"Quan s'utilitza la llei per coartar la democràcia, estem obligats a desobeir". Aquest és un dels missatges que llança l'Elvira, una militant de la CUP, en un vídeo en anglès de l'organització independentista per exposar al món els motius que fonamenten i legitimen la consulta d'autodeterminació del 9 de novembre. Són tres minuts de relat per defensar aquesta idea: "Volem començar de nou".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estic farta de discutir si podem o no podem votar" i que això "no permeti discutir sobre els reptes que tenim al davant". "Esclar que podem votar", explica, per afegir que només depèn dels catalans, no del Tribunal Constitucional. El vídeo forma part de la campanya '9-N independència i anem més enllà'.

Desobediència per canviar-ho tot

La CUP també relata que l'interès de les classes populars i treballadores en aquest procés és "recuperar la sobirania popular per tal de reforçar també els llaços amb tots els pobles de l'estat espanyol" amb l'objectiu de batallar contra la "tirania del deute, l'austeritat i l'exclusió social". "Tot dret social i tota llibertat política és filla de la desobediència", conclou l'espot.

stats