CAP AL 20-N
Política 11/08/2011

Cursa d'Alfred Bosch i Joan Ridao pels avals per optar a candidat d'ERC

L'equip d'Oriol Junqueras vol aconseguir els 800 avals de la militància per Alfred Bosch, mentre l'entorn de Ridao assegura que ja els té del Consell Nacional i l'executiva

M.colomer
1 min
Alfred Bosch i Joan Ridao, rivals a ERC per ser candidats a Madrid el 20-N

BarcelonaAquest agost és una autèntica marató per a ERC. En ple procés de debat precongressual, la tria del candidat a Madrid ha afegit feina a un estiu ja de per si carregat de feina pels republicans. Els aspirants a candidat han de rebre l'aval o bé del 25% del Consell Nacional, o un terç de l'actual executiva o el 10% de la militància. Mentre l'entorn de Joan Ridao afirma que ja ha recollit els avals reglamentaris d'una quarta part del Consell Nacional i de l'executiva, l'equip d'Oriol Junqueras s'ha proposat pentinar el territori perquè el seu candidat a encapçalar la llista a Madrid, Alfred Bosch, obtingui l'aval també reglamentari del 10% de la militància, és a dir prop de 800 firmes, una fita gens fàcil en plena època de vacances.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, la futura direcció republicana ha mobilitzat voluntaris en totes les comarques per recollir avals. Segons han informat fonts pròximes a Junqueras a l'Ara.cat, l'objectiu és que Bosch pugui arribar a l'1 de setembre amb els avals tant del Consell Nacional com de l'executiva com de la militància, un objectiu que l'entorn de Ridao assegura que també persegueix. De fet, Ridao ja tindria els avals també de l'executiva, però alguns dirigents que l'havien avalat han demanat que no els utilitzi si no li és estrictament necessari.

Els avals es podran recollir fins l'1 de setembre, i el 3 de setembre, si Ridao no s'ha retirat, el Consell Nacional haurà de decidir si fa primàries, que tot apunta que es farien el superdissabte 17 de setembre amb una tercera urna a més de les dues per ratificar Junqueras i Marta Rovira.

stats