POLÍTICA
Política 07/04/2014

La fiscalia demana que es mantingui la suspensió de l'acord de ple de Cabrils per cedir el padró per al 9-N

L'alcaldessa, Lina Morales, nega que hi hagi cap il·legalitat. Manté que, si la Generalitat demana el padró per a la consulta amb empara legal, el cedirà

Ara / Agències
2 min
L'alcaldessa de Cabrils, amb el conseller i portaveu del Govern, Francesc Homs, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa fiscalia ha demanat aquest dilluns al matí al jutge que mantingui la suspensió de l'acord de ple de Cabrils per cedir el padró municipal a la Generalitat si el demana per a la consulta del 9 de novembre, segons informa l'agència Efe. El fiscal ha subratllat el "rerefons polític" d'aquesta qüestió i, igual que el veí que ha presentat el recurs i ha provocat la suspensió, entén que en aquest cas està en joc l'"honor d'un ciutadà que té dret a la seva intimitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, per l'alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, l'Ajuntament "no ha fet res il·legal" en aprovar en el ple municipal la cessió a la Generalitat de les dades del padró municipal. "Defensem que estem dins de la legalitat. Quan es faci la consulta, dins del marc legal, nosaltres el cediríem si ens ho demana la Generalitat", ha sostingut Morales (CiU) aquest dilluns en declaracions als mitjans a les portes de la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Ha fet aquestes manifestacions abans d'entrar a la vista convocada per la titular del jutjat contenciós administratiu 2 de Barcelona perquè les parts al·leguin el que considerin convenient sobre el manteniment o aixecament de la suspensió de la cessió de dades, decretada de manera cautelar la setmana passada.

Agilitat judicial "sorprenent"

En la mateixa línia s'ha pronunciat el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, que ha acudit als jutjats per donar suport a l'alcaldessa al costat d'un grup d'alcaldes del Maresme. Miquel Buch, en declaracions als periodistes davant la Ciutat de la Justícia, ha recalcat que "Cabrils no vol incomplir la llei". "Era un ple democràtic amb un debat d'idees", ha sostingut l'alcalde de Premià de Mar, que també ha mostrat la seva sorpresa per l'agilitat amb què han actuat els jutges en aquest cas.

stats