Política 11/11/2020

Allau de dimissions al PP de Girona per discrepàncies amb la direcció provincial

Deu membres de l'executiva han presentat la renúncia descontents amb la gestió d'Olmedo

Mireia Esteve
2 min
El secretari general del PPC, Daniel Serrano; la presidenta provincial de Girona, Maria Àngels Olmedo, i l'expresident del PP gironí, Enric Millo, en una imatge de fa un any quan es va fer el relleu al capdavant del partit a Girona

BarcelonaEl relleu d'Enric Millo al capdavant del PP de Girona per l'actual presidenta provincial, Maria Àngels Olmedo, no ha servit un any després per posar pau al si del partit i millorar la poca implantació que els conservadors tenen a la demarcació. Tant és així que aquest dimecres han dimitit deu membres de l'executiva d'Olmedo –en total, en formen part 28 persones– per discrepàncies amb la seva gestió. Segons han avançat fonts de la formació a l'ARA, entre les baixes hi ha la d'una dels quatre regidors que té el PP a tota la província de Girona: Meritxell Forment, regidora a Puigcerdà i també vicesecretària de política territorial a Girona. També ha plegat Jaume Veray, vicesecretari d'organització i un dels membres històrics del partit a la demarcació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots deixen l'executiva però de moment no abandonen el partit. Consideren, segons expliquen fonts pròximes als dimissionaris, que Olmedo ha buidat les vicesecretaries de funcions i que gestiona el partit només amb el seu cercle més pròxim. Algunes veus fins i tot qualifiquen la gestió de "sectària". Al setembre ja va presentar la dimissió la vicesecretària de comunicació del partit a Girona, Àngela Domènech, i la setmana passada també el número dos de la candidatura per Girona en les últimes eleccions general, Pau Romero, tot i que de moment no ha abandonat el partit. Consultada per l'ARA, Olmedo ha rebutjat fer cap valoració de les dimissions.

Les dimissions en bloc que s'han anunciat a la direcció del partit a Girona aquest matí arriben pocs dies després que l'exdiputat del PP al Parlament Sergio Santamaría anunciés que es donava de baixa de la formació. El també excandidat dels populars per Girona en les últimes eleccions generals se'n va anar del partit perquè estava en desacord amb el vot en contra del PP a la moció de censura de Vox al Congrés.

Paral·lelament, fa alguns dies la presidenta del partit a Girona va intentar cessar el seu propi secretari general, Alberto Mas, amb una trucada telefònica. Un cessament que, segons informen fonts populars, no s'ha acabat materialitzant. Mas, també regidor a l'Ajuntament de Calonge, està qüestionat per Olmedo i també per la direcció del PP a Catalunya pel seu suport a la moció de censura del seu municipi, que va enviar el govern d'ERC i la CUP a l'oposició gràcies a una aliança amb Junts per Calonge, el PSC, Republicans i el PP. De fet, el partit tenia intenció d'obrir-li un expedient que podia acabar amb expulsió, però encara no s'hauria d'obert de manera formal.

En les últimes eleccions municipals el PP només va aconseguir quatre regidors a tota la província de Girona –Calonge, Roses, Puigcerdà i Urús– i a les eleccions generals del 28 d'abril del 2019 va continuar la davallada electoral en aquestes comarques. Va ser el 10 de novembre del 2019 quan la formació va recuperar tímidament una part del terreny electoral perdut –va augmentar 5.000 vots respecte a l'abril–, però encara va quedar lluny de tornar a les xifres del 2016 i encara més d’obtenir un diputat.

stats