Política 30/05/2019

La Caixa de Solidaritat ingressa 120.000 euros al jutjat 13 per evitar l'embargament dels processats de l'1-O

Completa la fiança, però demana recaptar 580.000 euros per tornar-los als encausats

Acn
2 min
La Caixa de Solidaritat completa la fiança al jutjat 13 i demana recaptar 580.000 euros per tornar-los als processats

BarcelonaLa Caixa de Solidaritat ha completat aquest dijous la fiança de 5,8 milions d'euros que el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona demanava als 17 processats per malversació en la causa per l'1-O. Aquest matí han aconseguit els últims 119.000 euros que faltaven. D'aquesta manera, s'ha pogut evitar l'embargament de les finques que alguns dels processats havien posat com a aval per fer front al que se'ls exigia. Però el jutjat ha embargat 580.000 euros que els encausats havien avançat. Per aquest motiu, ara les seves defenses demanen un últim esforç a la Caixa de Solidaritat per recollir aquests diners i presentar-los al jutjat, per poder plantejar un canvi de fiador i retornar aquesta part als 17 encausats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan es va establir la fiança de 5,8 milions d'euros, la Caixa de Solidaritat va fer un primer pagament de 3,7 milions, i va demanar al jutjat que per als 2,1 milions restants es fessin servir els que els dotze encausats al Tribunal Suprem ja havien consignat pel mateix delicte en el judici que se segueix en aquesta altra instància.

El jutjat 13, però, no va acceptar aquesta opció i va començar els embargaments. Va ser aleshores quan la Caixa de Solidaritat i altres entitats van començar a fer aportacions per completar els 2,1 milions que faltaven. A la vegada es va demanar al jutjat un informe sobre el que ja s'havia consignat i sobre el que quedava per consignar.

Finalment, aquest dimecres el jutjat va comunicar que faltaven 119.000 euros per completar la quantitat total, diners que s'han entregat aquest matí. D'aquesta manera, no ha calgut executar l'embargament de les finques dipositades com a aval per alguns dels encausats, per la qual cosa s'ha demanat al jutjat que es deixi aquest extrem sense efecte.

L'advocat de dos dels encausats per malversació, Ramon Setó, ha explicat que l'embargament del jutjat ha estat de 580.000 euros, diners que provenen de comptes corrents familiars i que suposen dificultats per als encausats a l'hora de fer front als rebuts mensuals o a altres despeses d'aquest tipus. Per això ara demana que la Caixa de Solidaritat faci un últim esforç amb l'objectiu de poder retornar-los.

stats