Política 23/07/2018

Calvo diu que el viatge en avió oficial de Pedro Sánchez al FIB es va fer per "agenda institucional"

Afirma que el president espanyol "a la nit va anar al festival com si s'hagués assegut en un teatre"

Efe
2 min
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ahir després de la seva intervenció al ple del Congrés per informar sobre el seu programa de govern  després d’haver superat els primers 50 dies a la Moncloa.

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha afirmat que la visita amb avió oficial del president de l'executiu, Pedro Sánchez, al president valencià, Ximo Puig, abans d'acudir al Festival Internacional de Benicàssim entrava a l'"agenda institucional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes a Còrdova, al final d'una reunió amb l'alcaldessa, Isabel Ambrosio (PSOE), Calvo ha assegurat que el president del govern espanyol "va tenir agenda institucional tot el dia" i que "a la nit va anar al FIB com si s'hagués assegut en un teatre".

"Què té de menys aquesta música, que són milers els ciutadans que hi ha allà, que els que hi hagués en un teatre veient una òpera?", s'ha qüestionat la vicepresidenta, que ha insistit que Sánchez va estar "tot el dia de reunions", es va veure amb el president de la Generalitat i "a la nit es va acostar a un esdeveniment cultural. És a dir, va tenir agenda de cultura a la nit".

Davant d'aquests fets, el grup parlamentari de Ciutadans ha presentat una bateria de preguntes al govern, en què critica que Pedro Sánchez fes el viatge en avió per anar al FIB. "Quin ha sigut el cost econòmic del desplaçament de Sánchez a Castelló amb l'avió oficial?", pregunta Ciutadans, que reclama a l'executiu que informi del combustible gastat així com de les restes de carboni d'aquest desplaçament.

El partit que lidera Albert Rivera es pregunta si una "reunió informal" de 45 minuts amb el president del País Valencià, Ximo Puig, i el concert de música a Castelló justifiquen el cost "econòmic i ambiental" d'aquest viatge.

En declaracions després de la reunió del comitè executiu de Ciutadans, Rivera ha subratllat que "Sánchez deu una explicació als espanyols" i que la justificació de Calvo, excusant la sortida de Sánchez, "no convenç". Rivera ha afegit que "si anar de concert és agenda cultural, anar de tapes és agenda gastronòmica".

stats