Política 29/04/2019

Calvo afirma que el PSOE intentarà formar govern en solitari

La vicepresidenta assegura a la SER que prefereixen no incorporar altres partits a l'executiu

Ara
2 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, aquest dimarts al Congrés dels Diputats

BarcelonaLa vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dilluns a la SER que el PSOE intentarà formar un govern en solitari. "Ja hem provat aquesta fórmula, amb molt bons resultats", ha explicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ho intentarem perquè pensem que estem molt agraïts per moltes raons, però sobretot perquè creiem, com a partit i com a govern, que en molt curt espai de temps la gent ens ha entès molt bé", ha continuat Calvo, que ha definit el PSOE de Pedro Sánchez com "el socialisme que li agrada governar per canviar coses", i no deixa "l'espai de l'esquerra als que havien arribat a la política, em refereixo a Unides Podem". "Governem amb 84 escons, enderrocant la dreta amb la Constitució a la mà per demostrar que la política ha de servir la realitat", ha dit la vicepresidenta traient pit: "És tan important el que hem fet en tan poc temps i que s'hagi entès el que pensem, que ho intentarem", ha explicat.

També la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha fet declaracions en aquest sentit i ha subratllat a RNE que Espanya necessita "un govern fort" i "un horitzó d'estabilitat" per escometre els reptes que hi ha per davant, sense donar pistes de si el líder del PSOE, Pedro Sánchez, s'inclinarà per un govern amb Unides Podem o per buscar el suport de Ciutadans.

"No es pot descartar a hores d'ara cap opció. No hi ha cap pressa en el sentit de prendre ni avui, ni demà, cap decisió", ha dit la dirigent socialista. Segons Narbona, "la millor opció és tenir un govern fort que pugui portar endavant el programa electoral" amb un ampli consens amb altres forces.

"Espanya es mereix un període d'estabilitat i construcció de futur. Som en una cruïlla", ha afegit Narbona, que ha apuntat que la direcció del PSOE farà aquesta tarda una primera avaluació dels resultats. La presidenta del PSOE ha manifestat que "l'objectiu immediat" del partit és "fer una bona campanya" amb vista als comicis del 26 de maig, sense perdre de vista "com arribar a la investidura i a la governabilitat".

Respecte a la victòria dels partits independentistes a Catalunya, amb ERC al capdavant amb 15 escons, Narbona els ha demanat "canviar la seva posició" i que els seus resultats "no els facin pensar que tenien raó en mantenir una línia com la que han tingut fins ara". "Tenen la confiança de molts ciutadans catalans, però han de tenir una gran responsabilitat sobre com administrar aquesta confiança", els ha reclamat.

Narbona ha insistit que el PSOE "no canviarà la seva posició" i "mai acceptarà un referèndum d'autodeterminació", encara que sí que insistirà en la seva oferta de diàleg "perquè és necessari, però sempre en el marc de la Constitució".

stats