Política 16/03/2015

Camacho posa en dubte que el 27-S hi hagi eleccions: “La paraula de Mas no val res”

La líder dels populars a Catalunya considera que els catalans "estan cansats" de procés sobiranista i "demanen girar full". Bateja els tres experts d'ERC al Govern com la "troica d'homes de negre separatista", i demana la compareixença de Francesc Homs perquè expliqui què han de "fiscalitzar"

M.colomer
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sáchez-Camacho, ha tornat a posar en dubte aquest dilluns que el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqui les eleccions del 27 de setembre. "La paraula de Mas no val res", ha etzibat Camacho, "convençuda" que Mas no les convocarà perquè "està fent el pitjor negoci de la seva vida", que pot portar CDC a perdre fins a 20 diputats més. "Ja trobarà algú a qui atribuir la culpabilitat" d'un eventual ajornament electoral, ha reblat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després del comitè de direcció del PP a Catalunya ampliat, Camacho ha considerat que els catalans, inclosos els sobiranistes, estan "cansats" de procés d'autodeterminació, i més després de constatar, diu, els “enganys” de CiU i ERC pel que fa al full de ruta. Ha carregat també contra la "troica d'homes de negre separatista", en referència als experts que ha situat ERC per "vigilar" el procés i el compliment dels acords amb CiU. "Si una troica d'homes de negre separatista ha de vigilar el full de ruta... molt malament deu estar de salut el procés separatista", ha conclòs la líder dels populars catalans.

Compareixença d'Homs

Per això ha anunciat que reclamarà la compareixença del conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, perquè "expliqui què han de fiscalitzar" els tres experts d'ERC que han de contribuir a l'estructuració de l'arquitectura institucional per preparar una eventual desconnexió política i administrativa d'Espanya.

"Això és un ridícul evident. Ja no saben què inventar-se per mantenir viva una flama que ningú es creu", ha opinat Camacho, que dóna per fet que els catalans "són conscients que aquest Govern ha perdut el seny" i ja no busca res més que "mantenir-se en el poder, tenir contenta ERC i definir dia a dia un full ruta independentista que ja ningú es creu". Per tot plegat, ha tornat a advertir a Mas que "es posi a governar o dimiteixi". "No hauríem de perdre més temps en aquest debat. Fins i tot a CiU li torna a fer vergonya parlar d'independència", ha etzibat, en referència al fet que CDC eviti definir-se com a independentista, una maniobra que ha atribuït a l'interès per no trencar amb Unió. Precisament, ha carregat contra Unió per haver avalat els pactes amb ERC i la política econòmica que se n'ha derivat.

stats