Política 17/11/2014

El "viratge" del PP a Catalunya es limitarà a intensificar la campanya antisobiranista

Els populars volen traslladar "serenitat" als electes populars a Catalunya després d'un 9-N que els ha descol·locat i fer arribar a tots els racons del país les bondats de l'acció del govern de Mariano Rajoy. Tanquen la porta a la reforma constitucional

M.colomer
2 min
Floriano amb Sánchez-Camacho

BarcelonaEl "viratge" del PP en relació amb el contenciós polític Catalunya-Espanya es limitarà a intensificar i fer arribar a tots els racons del país la campanya antisobiranista i l'explicació de les bondats de l'acció del govern de Mariano Rajoy dirigida a Catalunya. La líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, després d'un comitè de direcció més dilatat del que és habitual, ha donat per "superat" el 9-N i ha anunciat la intenció de desplaçar el debat polític a Catalunya perquè deixi d'estar capitalitzat pel procés sobiranista: "No seguirem caient en el Parlament en la trampa del bucle del procés separatista". L'antídot, divulgar als quatre vents que "la veritable veritat és que el govern espanyol sempre ha fet els deures amb els catalans i per als catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Rajoy ha estat, està i estarà sempre amb els catalans", ha afirmat Camacho. I aquest serà el missatge que ella mateixa farà arribar a totes les comarques catalanes en una campanya que tindrà dues vessants. Per una banda, pentinaran el territori perquè el missatge dels populars arribi a tots els racons de Catalunya. I, per altra banda, pretenen també traslladar "serenitat i fermesa", a més d'"utilitat del PP", a les bases i càrrecs locals del partit, inquiets perquè després de mesos de repetir per activa i per passiva que impedirien les urnes per votar sobre la independència veien com la realitat del 9-N desmuntava 'de facto' l'argumentari popular: hi va haver urnes i més de 2,3 milions de persones s'hi va bolcar. D'aquí que els populars posin ara l'accent en la "majoria silenciosa" que no es va mobilitzar el 9-N, de la qual volen erigir-se en referent. Camacho es reunirà avui mateix amb els alcaldes del partit a Catalunya per fer-los arribar la fermesa del PP per aturar el procés sobiranista.

Res de reforma constitucional

Sánchez-Camacho ha tornat a rebutjar la creació d'una subcomissió al Congrés per estudiar una reforma constitucional en sentit federal, com exigeix el PSOE per intentar reconduir el contenciós amb Catalunya. Per ella, la reforma que vol impulsar el PSOE no és res més que un "eslògan sense contingut ni consens". La líder del PP a Catalunya ha advertit que, a criteri seu, no es pot obrir el meló constitucional sense que abans hi hagi consensos tan amplis com els de la Transició del 1978 sobre què és el que s'hauria de reformar i amb quin objectiu.

La presidenta dels populars catalans ha advertit al president de la Generalitat, Artur Mas, que si convoca eleccions anticipades "girarà l'esquena a la recuperació econòmica i a la creació d'ocupació, que necessiten estabilitat i no eleccions cada any i mig". Ara bé, també ha deixat clar que si Mas no té intenció de "governar" i deixar enrere el procés sobiranista, llavors sí, que convoqui eleccions.

stats