DRET A DECIDIR
Política 17/03/2014

Camacho eleva el to contra l'ANC per un full de ruta que avisa que no es pot aplicar "de forma pacífica"

Considera que Mas està "cada vegada més embogit" i "inhabilitat" per ser president i l'insta a comparèixer per explicar les conseqüències d'una eventual declaració unilateral d'independència. Traslladarà a Rajoy que la situació a Catalunya s'ha agreujat

M.colomer
2 min

BarcelonaPunt d'inflexió en el debat sobre el dret a decidir de Catalunya. La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho veu el president de la Generalitat, Artur Mas, "cada vegada més embogit" i "inhabilitat" per seguir exercint de president per haver adoptat el full de ruta de l'ANC que, a criteri seu, no es pot aplicar "de forma pacífica". Camacho es refereix al full de ruta renovat que l'ANC debatrà en la seva assemblea general anual el 5 d'abril i que preveu el control de les grans infraestructures i fronteres, ports, aeroports, seguretat pública i comunicacions. "Aquest control no serà pacífic", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa abans de viatjar a Madrid per participar en la reunió de la direcció del PP, la líder popular a Catalunya, més enllà de sumar-se a les tesis de criminalització de l'ANC escampades també per Ciutadans, ha advertit al president de la Generalitat que "serà el responsable del que passi i pugui succeir" a partir d'ara. Per Camacho, Mas "està excitant els ciutadans de Catalunya a crear un estat independent i no sabem si serà capaç d'aturar l'ANC i el poble de Catalunya, el qual s'està incitant a ocupar infraestructures", ha asseverat en el que ha considerat el moment "més greu i preocupant" des que s'ha engegat el procés d'autodeterminació. "No es pot excitar la gent per coses que no són possibles ni es pot jugar amb la convivència pacífica dels catalans", ha insistit la dirigent popular.

L'abans, el després, les alarmes enceses i gent que vol marxar

Alícia Sánchez-Camacho ha explicat que té intenció d'alertar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que "hi ha un abans i un després en el procés sobiranista", que ha situat en el fet que Mas no descarti, en última instància, recórrer a una declaració unilateral d'independència si l'Estat bloqueja totes les possibilitats de votar el futur polític del país. "Mas està jugant amb foc, s'està convertint en un perill per a la convivència a Catalunya i per a la unitat d'Espanya", ha etzibat, per després reclamar al president de la Generalitat que comparegui per explicar les "conseqüències" d'una eventual declaració unilateral d'i dependència.

A més, en la línia del ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, ha insistit en la comparació del procés polític català amb la crisi de Crimea. I no només això, sinó que ha assegurat que hi ha catalans que "es plantegen marxar" de Catalunya perquè CiU els "sotmet a un trauma emocional" i els "fa sentir estrangers a casa nostra".

stats