Política 03/05/2015

Camacho: "Demano a Mas que no ens porti a unes anticipades que només beneficien partits com Ciutadans"

La presidenta del PP creu que les darreres enquestes constaten "el fracàs" del procés sobiranista

Acn
2 min
La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, atenent els mitjans a Blanes / ACN

BlanesLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, creu que l'enquesta que publica aquest cap de setmana 'La Vanguardia' constata "el fracàs" del procés sobiranista perquè CiU i ERC no sumarien majoria absoluta. El sondeig tampoc augura resultats optimistes per als populars, que passarien de 19 a 9 diputats. Per això Sánchez-Camacho reclama al president del Govern, Artur Mas, "que s'ho repensi" i no convoqui "unes eleccions anticipades que només beneficien partits com Ciutadans". La líder del PP opina que els partits "tradicionals" reben un "vot de càstig" vinculat al procés i això acaba anant a favor de "partits oportunistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La segona part d'aquesta enquesta constata que el procés separatista ha estat un fracàs i que l'únic que ha fet ha estat fragmentar el vot a Catalunya", ha opinat Camacho. Segons la popular, si el 27 de setembre hi ha eleccions anticipades, Catalunya serà "ingovernable" i atribueix al procés independentista aquesta situació.

Per a Sánchez-Camacho, el procés sobiranista ha fet que el Govern de la Generalitat "oblidi les necessitats reals" del país i que ara els catalans vulguin emetre un "vot de càstig" contra els partits tradicionals. "Crec que el procés separatista ha perjudicat Catalunya i tots els partits", ha opinat, i afegeix que qui més pateix aquesta situació és CiU però també altres formacions, com ara el seu propi partit. "Demano a Artur Mas que sàpiga llegir les dues enquestes que hi ha hagut, que s'ho repensi, i que no ens porti a unes eleccions anticipades que només beneficien partits com Ciutadans, que l'únic que fan és sortir als mitjans de comunicació, buscar minuts de glòria i quedar-se vots de càstig", ha afirmat.

Implacables amb la corrupció

El PP de Catalunya també aplaudeix la decisió del partit a València, que ha suspès de militància el president de la Diputació de València i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, per un escàndol de comissions. Alícia Sánchez-Camacho considera "encertada" la decisió i afegeix que el PP ha de ser "implacable" en la lluita contra la corrupció, tant si es produeix dins el partit com en altres formacions o institucions.

La presidenta dels populars catalans defensa que el PP està format per gent honrada i que si es detecta algun indici de corrupció s'han de prendre "mesures immediates". "Tal com ha fet el senyor Fabra", ha conclòs.

stats