Política 14/05/2012

Camacho acusa Duran de fer "seguidisme" de l'independentisme de CDC

La presidenta del PPC també lamenta que Duran defensi un pacte fiscal acordat amb el PSC, "els perdedors i responsables de la crisi"

Sara González
1 min

BarcelonaLa líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat al reelegit president d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, de ser "presoner de la seva aliança amb CDC". Segons la dirigent popular, Duran fa "seguidisme de l'independentisme i el rupturisme" de Convergència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Camacho, Duran parla de conceptes polítics "antiquats", com ara de l'estat confederal, i l'únic que ha fet en aquest congrés és "repartir-se" amb CDC els sectors nacionalistes i independentistes.

La líder popular ha lamentat també que Duran hagi defensat un pacte fiscal acordat amb el PSC, "els perdedors i responsables de la crisi". Tot i això, Camacho ha assegurat que no li preocupa que s'intenti excloure el PP d'un acord pel pacte fiscal com ja va passar amb l'Estatut. "després d'aquest episodi vam passar a ser tercera força", ha recordat. Camacho ha afegit que un nou model de finançament per a Catalunya ha d'anar "de la mà del PP català".

Malgrat tot, la líder popular ha menyspreat Duran i ha recordat que és el PP català l'interlocutor amb el govern de l'estat espanyol. Per aquest motiu, Camacho ha assegurat que l'interessa més el que li digui Artur Mas sobre el pacte fiscal a la reunió que mantindran aquest dijous. La dirigent del PP refermarà davant el president de la Generalitat el seu compromís de defensar un millor model de finançament per a Catalunya, però demanarà a Mas que abandoni el camí de la "ruptura amb Espanya".

stats