Política 02/08/2014

Camacho dóna per fet que Mas no anirà més enllà de la convocatòria i no posarà les urnes el 9-N

Veu Mas "molt més debilitat" i "ha començat a rectificar i recular gradualment" després de la reunió amb Rajoy. Creu que el president de la Generalitat intentarà esgotar la legislatura per trampejar el cas Pujol

Europa Press
2 min

BarcelonaLa líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, augura que el president de la Generalitat, Artur Mas, no anirà més enllà de convocar la consulta d'autodeterminació per al 9 de novembre, i que no traurà les urnes al carrer una vegada el govern espanyol hagi impugnat el decret de convocatòria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No està dient la veritat als catalans. Quan diu que segueix el seu full de ruta el que vol dir és que arribarà fins a la firma de la convocatòria, no que posarà urnes el 9 de novembre", ha afirmat en una entrevista d'Europa Press després que Mas es reunís a la Moncloa amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Segons Camacho, la trobada entre tots dos demostra que "Mas està molt més debilitat i ha començat a rectificar i recular gradualment i progressivament", i suposa l'obertura d'un procés de diàleg entre els dos governs dins del marc de la Constitució i deixant de banda la consulta.

"Està començant a rectificar perquè sap que el seu full de ruta només l'obliga a signar el decret de convocatòria i ell ja tenia decidit no anar més enllà", ha continuat, i ha vaticinat que, després de no treure les urnes al carrer el 9 de novembre, el president català intentarà esgotar la legislatura i convocar eleccions plebiscitàries el 2016.

La dirigent popular pronostica que Mas intentarà allargar la legislatura per "guanyar el màxim temps possible, capitalitzar la recuperació econòmica i recuperar-se de la sacsejada del cas Pujol", tot i que ha qüestionat que tingui prou estabilitat per no convocar eleccions fins al 2016.

"Malabarismes electorals"

Malgrat aquests dubtes, ha sostingut que "CiU és capaç de tots els malabarismes electorals possibles per mantenir el poder", unes aliances que, ha dit, poden anar des d'un govern de concentració amb els partits pro consulta fins a una aliança amb el PSC si ERC li retira el suport parlamentari.

"El que garanteixo és que el PP no tornarà a donar suport a una formació com CiU clarament independentista. No tornaríem a pactar mai amb Mas", ha apuntat, i ha assegurat que la seva formació està plenament preparada per si hi ha un avançament electoral a Catalunya en els pròxims mesos.

Camacho ha lamentat que la consulta d'autodeterminació hagi copat el debat polític a Catalunya en els últims dos anys, i hagi situat en segon pla "el que és la política en majúscules", que fa referència als aspectes que afecten directament els ciutadans, com la sortida de la crisi i la protecció de l'estat del benestar.

"Aquest ha estat el principal error de Mas, prioritzar el debat independentista", ha remarcat, i ha reconegut que –tot i que també s'ha preocupat per la recuperació econòmica– també el seu partit ha centrat a vegades massa el debat en la consulta.

stats