POLÍTICA
Política 07/04/2014

Camacho: "Mas no pot portar els catalans fora de la democràcia"

Exigeix al president de la Generalitat que "acati" el rebuig del Congrés a la consulta. Insta el Govern a desmarcar-se del full de ruta de l'ANC

Ara / Europa Press
2 min

BarcelonaLa líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha advertit aquest dilluns el president de la Generalitat, Artur Mas, que no pot portar els catalans "fora de la democràcia" i no acatar el que decideixi el Congrés aquest dimarts en el debat sobre el traspàs a la Generalitat de la competència per convocar referèndums. "Mas està començant a caminar per un camí molt perillós. El govern català no pot portar el poble de Catalunya ni fora de la llei ni fora de la democràcia", ha alertat en roda de premsa, en què ha instat els partidaris de la consulta a acatar la votació d'aquest dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La popular ha avisat que els qui impulsen projectes fora de la llei "estan impulsant models antidemocràtics", i ha considerat gravíssim que Mas asseguri que el procés sobiranista continuarà endavant tot i que la cambra baixa rebutgi la proposició de llei impulsada pel Parlament. "És una gravíssima irresponsabilitat que Mas digui que la voluntat del poble de Catalunya no ha d'adequar-se als resultats del Congrés i de la llei", ha advertit. A més, ha tornat a deplorar que Mas no defensi ell personalment al Congrés la consulta aquest dimarts. L'ha titllat de "covard" per no anar al Congrés.

Ho ha contraposat al fet que el govern espanyol hi intervindrà al màxim nivell. Però no ha aclarit si serà Rajoy o la vicepresidenta Sáenz de Santamaría qui prendrà la paraula, malgrat que ahir la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va deixar entreveure que serà Rajoy.

"Mas està acostumat a jugar a casa i amb l'àrbitre a favor"

"Mas no anirà al Congrés perquè està acostumat a jugar sempre a casa i amb l'àrbitre a favor, i no fora i amb un àrbitre objectiu", ha retret, i ha acusat el president de la Generalitat d'exercir només de representant dels independentistes i no de tots els catalans. Camacho ha insistit que, durant el debat, el govern espanyol oferirà "diàleg democràtic ampli" sobre el finançament.

"Demà no es dirà 'no' a una llei; es dirà 'sí' a la convivència, a seguir treballant conjuntament", segons Camacho, que ha esgrimit que democràcia no és tenir sempre la raó, sinó defensar el que un creu amb coherència i acceptant les majories parlamentàries. Per això, ha instat Mas a rectificar i obrir la porta a un diàleg que exclogui, això sí, la consulta. "Si Mas fa un pas enrere, tots els catalans podrem fer un pas endavant per millorar la convivència, evitar la divisió i fer entre tots una Espanya més forta".

L'ANC i el Govern

La líder del PP català s'ha referit també a l'assemblea general celebrada aquest dissabte per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), en què es va definir el full de ruta de l'entitat per als pròxims mesos, i ha instat Mas a desmarcar-se de l'estratègia de l'associació que presideix Carme Forcadell.

"Cap partit amb una mínima responsabilitat pot avalar la proposta de declaració unilateral d'independència", ha dit, i ha lamentat que sigui una associació que no ha estat triada pels ciutadans a les urnes la que condicioni, segons la seva opinió, l'acció del Govern. Camacho ha acusat a més l'ANC de tractar PP i C's com a enemics, i de "promoure l'odi contra la resta d'Espanya".

stats