Política 12/10/2014

Camacho diu a Mas que el seu principal adversari és ell mateix, que ha perdut "el sentit comú"

La líder del PPC ha enviat un missatge de tranquil·litat a "milions de catalans" que no hi haurà referèndum el proper 9-N

Efe
2 min
La líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha prescindit de l'escorta dels Mossos i l'ha demanat a la Policia Nacional.

BarcelonaLa líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest diumenge al president català, Artur Mas, que "escolti la Catalunya que reivindica el seu sentiment català i espanyol", i l'ha avisat que el seu únic "adversari" és "ell mateix" perquè ha "perdut el sentit comú".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions abans de participar en la concentració de Societat Civil Catalana a Barcelona amb motiu del 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, Sánchez-Camacho ha considerat que aquest acte és la "demostració que Barcelona és el cor d'Espanya en el 12 d'octubre; és la capital sentimental d'Espanya".

"Li demano a Mas que escolti la Catalunya plural, que reivindica el seu sentiment català i espanyol, que celebra de manera pacífica i festiva la seva manera de sentir-se espanyols i catalans", ha apuntat la dirigent.

Per això, li ha exigit que "no parli d'adversaris acusant el govern d'Espanya, perquè ell ha estat nomenat president de la Generalitat gràcies a la Constitució".

"El seu principal adversari és ell mateix, que ha perdut el sentit comú, la responsabilitat i no és capaç de governar la política catalana perquè està en mans d'ERC", ha lamentat.

Sánchez-Camacho ha assegurat que a Barcelona avui s'està "demostrant que tots podem construir el projecte compartit de l'Espanya del segle XXI, que qualsevol problema s'ha de resoldre dialogant en el marc de la llei, però no amb fronteres i divisions, i que no volem que ens robin el nostre sentiment de pertinença a Espanya i Europa". "Ens sentim més orgullosos que mai de ser espanyols".

La líder del PPC ha traslladat a "milions de catalans que estiguin tranquils, que no hi haurà referèndum il·legal el 9-N i que Catalunya és Espanya", i ha reclamat a Mas que convoqui eleccions anticipades perquè està "a la desesperada".

D'altra banda, ha expressat la seva "condemna rotunda" de l'atac vandàlic a un autobús de Societat Civil a Lleida "per, suposadament, membres radicals de la CUP", ha dit.

"Es demostra que el procés no és pacífic ni democràtic en la seva totalitat. Això és l'exemple d'antidemocràcia, de la violència, del fet que alguns volen imposar el seu sentiment i no respecten els que ens sentim diferent. Espero que la policia faci la seva feina i els responsables tinguin les seves conseqüències", ha dit.

A més, ha considerat que si Mas i la resta de partits sobiranistes "no condemnen aquestes agressions, seran còmplices amb el seu silenci".

D'altra banda, ha admès que troba "tristament a faltar el PSC", i la seva absència "demostra els complexos que té el socialisme català", ja que el seu líder, Miquel Iceta, "vol estar més prop del nacionalisme de Mas que amb els que defensem la Constitució, la llei i la democràcia". "Pedro Sánchez [líder el PSOE] seria aquí", ha rematat.

stats