POLÍTICA
Política 01/09/2014

Camacho, sobre el PP i el cas Pujol: "Qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència"

Després que l'ARA destapés que Rajoy coneixia abans de governar els tripijocs dels Pujol, la líder popular assegura que tot el que coneixien eren rumors. No pensa comparèixer al Parlament per esclarir la relació del cas Pujol amb el d'espionatge de Método 3 si no és en una comissió d'investigació pel cas Pujol

M.colomer
2 min
Alícia Sánchez-Camacho creu que Mas optarà per la legalitat i que ja té a punt el pla B.

BarcelonaQualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència". Així ha respost la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, en ser preguntada per la informació que ha destapat aquest dilluns l'ARA sobre el fet que Mariano Rajoy ja coneixia abans de governar els tripijocs de la família Pujol. De fet, va ser arran d'aquesta informació que el PP va encarregar a Camacho el 2010 que es trobés amb l'exparella de Jordi Poujol Ferrusola en un dinar al restaurant La Camarga que va acabar figurant a l'epicentre del cas d'espionatge polític de Método 3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Camacho, tot plegat respon a un interès de CiU per desviar l'atenció a base de teories conspiratives. Però el cert és que l'exparella del primogènit de l'expresident de la Generalitat ja va revelar en aquell dinar amb Camacho el 2010 els moviments bancaris milionaris entre Andorra i Espanya que després van donar peu al dossier policial dels Pujol. "Molta gent parlava, a Catalunya", ha argumentat, sense aprofundir més. Ella opina que el que en realitat cal investigar no és el cas d'espionatge i l'ús polític que el PP hagués pogut fer dels dossiers dels Pujol, sinó el frau que hi ha al darrere: "els que han estat enganyant, robant i delinquint són els senyors de CiU i de la família Pujol".

No pensa comparèixer

La líder dels populars catalans ha reiterat que no pensa comparèixer al Parlament per explicar-se sobre el cas d'espionatge que va quedar tapat per l'acord de Camacho amb Método 3. Ho farà, diu, només si hi està "obligada" i en el cas que es convoqui una comissió d'investigació al Parlament sobre el cas Pujol i les derivades -com Método 3-. De fet, per ella CiU no vol la comissió d'investigació i prefereix la compareixença de Jordi Pujol per evitar que "el cas Pujol es converteixi en el cas CiU". "El cas Pujol ha demostrat que CiU no és un partit polític, sinó un grup d'intreressos que ara és més proper al radicalisme d'ERC", ha etzibat.

Camacho no ha desaprofitat l'ocasió per tornar a exigir al "fill polític de Pujol" -així s'ha referit a Artur Mas- que es deixi d'eufemismes i expliqui als catalans, diu ella, que "esprés de la suspensió del TC, no posarà les urnes el 9-N". El PP celebra aquest cap de setmana una conferència política a Barcelona en la qual hi assistiran María Dolores de Cospedal, Cristóbal Montoro i Soraya Sáenz de Santamaría. Pretenen "consolidar" el PP com "el verdader centre de la política catalana" per encarar una tardor que diu estar convençuda que servirà per derrotar el procés sobiranista. "Després del 9-N hi ha vida", ha etzibat, i ha donat per descomptada una eventual convocatòria electoral a Catalunya aquest hivern.

stats