Política 24/11/2014

Sánchez-Camacho adverteix Mas: "Oblidi's d'eleccions anticipades"

La presidenta dels populars catalans creu que seria un "greu error" que el president anunciés aquest dimarts data electoral. Erigeix el PP en l'únic partit que "garanteix" la unitat d'Espanya davant un PSOE que "ha cedit davant els independentistes a la primera de canvi"

M.colomer
2 min

Barcelona"Oblidi's d'eleccions anticipades. Seria una greu equivocació si anticipés les eleccions". Avís de la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, davant la convocatòria de conferència del president de la Generalitat, Artur Mas, aquest dimarts per fer pública la seva proposta de full de ruta un cop superat el 9-N. Per Camacho, un avançament electoral "perjudicaria" la recuperació econòmica de Catalunya, però també d'Espanya, i deixaria un Parlament "ingovernable", quan la prioritat hauria de ser ara, diu, l'aprovació dels pressupostos del 2015.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió de l'executiva del PP a Catalunya, Camacho ha avançat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, vindrà a Barcelona dissabte per defensar el programa dels populars, que «no canviarà» per molta pressió que hi hagi a Catalunya. "A diferència d'altres, nosaltres tenim programa, principis i valors», ha etzibat Camacho, que ha erigit el PP en l'únic partit nacional que davant una situació difícil garanteix la unitat d'Espanya, la democràcia i la recuperació". "Rajoy no acceptarà ni desafiaments ni imposicions que vulguin trencar Espanya". Avís a navegants.

I el PSOE? "Pedro Sánchez ha cedit davant els independentistes a la primera de canvi" ha deplorat. Interpretava així que Sánchez digués divendres a Catalunya Ràdio que hi ha marge per negociar el blindatge de competències sobre cultura i educació a Catalunya. La líder del PP a Catalunya ha posat en dubte que dirigents del PSOE com Susana Díaz avalin donar un "tracte diferenciat" a Catalunya. "Sánchez s'està posant en un jardí complicat", ha avisat.

"Benvingut Duran"

Després de donar la "benvinguda" a Josep Antoni Duran i Lleida "a l'espai del centre reformista" amb la plataforma Construïm, Camacho li ha retret la "incoherència" que ara digui que és moment de parlar de persones i estat del benestar: "Que no ens vingui ara a donar classes. On era ell els seus 14 diputats quan el Govern Mas estava donant l'esquena a les polítiques adreçades a les persones i només han prioritzat les adreçades a l'independentisme?". "Té molta feina a convèncer als catalans si no ha estat capaç de fer-ho amb Mas", ha conclòs.

stats