POLÍTICA
Política 25/02/2013

Sánchez-Camacho es personarà com a acusació particular en el cas d'espionatge

La líder del PP a Catalunya veu "guerra bruta" contra ella i el PP, i acusa Mas i el Govern d'haver "mentit" entorn de la relació amb Método 3. Adverteix que "ha arribat el moment que s'acabi l'oasi català

M.colomer
2 min
Alícia Sánchez-Camacho. EFE

Barcelona"Ha arribat el moment que s'acabi l'oasi català". Amb aquesta declaració d'intencions, la líder del PP de Catalunya ha anunciat aquest dilluns que es personarà com a acusació particular en el cas d'espionatge del dinar que va mantenir al juliol del 2010 amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, on li va confessar el suposat blanqueig de capitals del primogènit de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Sánchez-Camacho ha explicat que sol·licitarà que la demanda civil que va interposar el PP contra Método 3 s'incorpori a la demanda penal per "arribar fins al final i descobrir els responsables de la gravació". La líder del PP a Catalunya veu en les filtracions de la conversa una "clara intencionalitat política", i fins i tot "guerra bruta" contra ella i el PP, i ha amenaçat amb denúncies qualsevol que hagi "comercialitzat" amb la gravació i contra qui n'hagi publicat o en publiqui fragments.

Després que els integrants de Método 3 detinguts defensessin que l'espionatge havia estat encarregat per l'entorn de Sánchez-Camacho, la líder catalana del PP ha advertit: "Em defensaré en el procés judicial. Són altres els que poden estar molt nerviosos, jo estic preparada per aguantar aquest procediment". Això sí, ha considerat que aquesta versió és inversemblant.

Ventilador en marxa

Sánchez-Camacho ha assegurat que el PP "mai ha contractat Método 3", si bé ha reconegut que hi pot haver hagut "relació personal i puntual" de membres del seu partit amb l'agència de detectius implicada en l'escàndol d'espionatge polític. Ha optat per articular la seva defensa a base també d'atacs als adversaris polítics. Així, mentre per una banda ha advertit que anirà "a totes" contra els que "utilitzin la infàmia, la injúria i la mentida" contra ella, ha disparat a discreció contra CiU i PSC.

Ha acusat CiU, el Govern i el president Artur Mas d'haver "mentit" en el cas de les relacions amb Método 3 del director general d'Institucions Penitenciàries, Xavier Martorell, de qui ha demanat el cessament fulminant. "Quan Artur Mas parla de guerra bruta, que mesuri les seves paraules i miri cap al seu propi partit", ha etzibat. També ha exigit al conseller de Justícia, Germà Gordó, que comparegui al Parlament per donar explicacions. I ha alertat d'una "clara vinculació del PSC amb l'agència" Método 3.

Comissió d'investigació

A més, Alícia Sánchez-Camacho ha avisat la resta de partits que qui no vulgui signar la petició de comissió d'investigació parlamentària sobre el cas d'espionatge, voldrà dir que té algun interès en què no surti tot. I si la criden a comparèixer a ella? Doncs ha alertat que dependrà del fet que el jutge decreti o no el secret de sumari: "Si el jutge no permet que parli, no parlaré". "Si demanen que jo comparegui, també podem demanar nosaltres que compareguin altres", ha avisat. El que està clar, a criteri de Camacho, és que el cas no és una anècdota i que "és molt més seriós del que la ciutadania pugui pensar". Per si de cas, ja ha anunciat que no pensa parlar més sobre això si no és davant el jutge.

stats