Política 04/12/2015

Què fan Alícia Sánchez-Camacho i Anna Simó juntes el primer dia de campanya?

La dirigent popular visita un mercat a l'Hospitalet i reparteix retrets contra Rivera, Pedro Sánchez i Mas, a qui acusa d'"humiliar" la presidència

Gerard Pruna
2 min
La líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i la dirigent d'ERC, Anna Simó, han coincidit fent campanya a L'Hospitalet

L'Hospitalet de LlobregatEn les campanyes electorals els vots es disputen metre a metre, i això fa que molts cops en un mateix espai coincideixin les carpes dels diferents partits i els mercats s'omplin de díptics polítics i de globus blaus, vermells o taronges amb els logos de tots els partits. Avui, primer dia de campanya de les eleccions espanyoles cap al 20-D, aquesta disputa s'ha fet evident. La líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha trobat repartint propaganda popular en un mercat de l'Hospitalet, a escassos dos metres d'on ho feien també la secretària primera del Parlament, Anna Simó, i el diputat de JxSí i líder de Súmate, Eduardo Reyes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lluny de la tants cops repetida "crispació" que, segons el PP, es viu a Catalunya, Simó i Camacho s'han abraçat efusivament. "Què hi fas per aquí?", dos petons. Confidències personals i bona sort. Des d'uns metres enrere s'ho mirava Reyes, a qui han hagut d'aturar quan ja es disposava a entregar un díptic dels republicans a la candidata número tres dels populars per Barcelona. Passada la sorpresa inicial, Camacho s'ha endinsat al mercat. No és cap secret que s'hi sent còmoda, repartint propaganda, petons i retrets. Sobretot a Albert Rivera –"Espanya no està per a experiments"–, a Pedro Sánchez –que aquest vespre farà campanya a escassos 300 metres d'aquest mercat de l'Hospitalet i a qui ha retret que governi amb independentistes en ajuntaments com Castelldefels– i al president de la Generalitat, Artur Mas.

Per a ell, com és habitual, les paraules més dures. Després de la nova proposta de JxSí a la CUP d'un pla de xoc social amb 20 mesures per facilitar la investidura que ha avançat l'ARA, Camacho ha acusat el president de la Generalitat d"humiliar i rebaixar" la institució de la presidència de la Generalitat. Segons la líder del PP, el president de la Generalitat està "de genolls" davant l'esquerra anticapitalista. La bel·ligerància contra el procés sobiranista serà constant.

"Que robin poc!"

Un cop buidat el pap, Camacho s'ha perdut entre les paradetes de mitges i mitjons a la caça d'un vot que remunti les baixes expectatives del partit a Catalunya. La candidata ha rebut somriures, petons –algun passejant se n'ha endut fins a tres– i comentaris de tot tipus. El rastre que deixava la comitiva de polítics i periodistes oferia opinions de tots colors. Des dels que comentaven la jugada i celebraven haver conegut "la Camacho" fins als que criticaven que els polítics només apareguin en campanya o els que tenien demandes per a la legislatura que ve. Fins i tot algun resignat. "Que s'arregli tot i no menteixin. I que robin poc!".

El més content, però, un venedor d'espardenyes que ha pogut fotografiar-se amb la líder del PP i atreure l'atenció de les càmeres de televisió que seguien la passejada. Després d'aferrar-se ben fort a la candidata i plantar-li dos petons, ha estat obsequiat amb un díptic amb el rostre del president del govern espanyol Mariano Rajoy i un pin amb la senyera i la bandera espanyola. "Hòstia, un pin! I d'Espanya", ha exclamat il·lusionat. Un cop ha marxat Camacho el venedor ha fet broma amb els periodistes: "Sóc franquista, m'anirà de puta mare". Els mercats són llocs imprevisibles.

stats