POLÍTICA
Política 25/01/2014

Camacho: "Amb Tarradellas no s'hauria arribat a aquest disbarat"

Demana a Mas que recuperi el "seny" del Tarradellas, "el president del realisme audaç"

Ara / Europa Press
2 min

BarcelonaLa líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest dissabte al president de la Generalitat, Artur Mas, que recuperi el "seny" del seu antecessor Josep Tarradellas (ERC), a qui ha invocat com a exemple de la recerca de consens i de la defensa dels llaços entre Catalunya i Espanya, i l'ha definit com "el president del realisme audaç".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant el seu discurs de clausura de la convenció del PP a Barcelona, ha subratllat que "no s'hauria arribat a aquest disbarat" amb polítics de l'altura de Tarradellas, i ha considerat que l'actual president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hauria trobat avui en ell un interlocutor "responsable" i disposat al diàleg, per la qual cosa ha instat Mas a infondre's de l'esperit del que va ser president de la Generalitat a l'exili.

Ha recordat que el republicà va acabar el discurs de la seva presa de possessió com a president amb un 'Visca Catalunya i visca Espanya', i ha ressaltat les paraules de Tarradellas: "Sóc massa conscient, per la meva llarga experiència política, que el crit, la reivindicació fora de lloc i l'autosuficiència porten a l'aïllament, que per desgràcia són constants polítiques a la història del catalanisme".

Camacho ha reivindicat el PP català com un partit de centredreta liberal, tan català com espanyol, moderat, constructiu i responsable: "És la nostra oportunitat i la nostra obligació", ha afegit. Considera que Mas està traint el sentiment avantguardista que caracteritza els catalans al·legant que no hi ha res més antieuropeu, a criteri seu, que un procés d'independència al segle XXI: "Que no ens portin al 1714, que ens portin al present i al futur".

Gibraltar espanyol

A això ha contraposat que els populars no parlen "el llenguatge antic dels drets històrics, la sobirania medieval ni les guerres i les baionetes" −en una clara referència al president de la Generalitat, que en l'obertura dels actes del tricentenari va dir que ara les armes dels catalans ja no són les baionetes com al 1714, sinó "la democràcia"−, i ha acusat el Govern de manipular el passat.

La popular, que també ha erigit Dalí en referent del que ella considera la Catalunya profundament espanyola, ha criticat que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, reclami la independència per a Gibraltar, "un dels temes més importants" per al govern espanyol, i ha replicat al republicà que Espanya va perdre la sobirania del penyal, però ha de recuperar-la. Ha esgrimit raons jurídiques, econòmiques i afectives per rebutjar el dret a decidir i la independència.

stats