Política 01/09/2013

Camacho critica la "submissió" d'Unió al sector "talibà" de Convergència i demana a Duran que aturi la consulta

La líder popular recrimina al PSC la "desorientació i manca de lideratge" en el pitjor moment

Acn
2 min

BarcelonaLa presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha lamentat la "submissió" d'UDC al sector "més radical i talibà" que està manant a Convergència i ha demanat a Josep Antoni Duran i Lleida que aturi la consulta "il·legal" d'Artur Mas. En una entrevista a l'ACN, Sánchez-Camacho ha constatat que Unió està cada vegada "més diluïda" dins del projecte de CDC. "La federació ha establert uns altres pesos pesants: són Mas, Homs i tot el sector independentista. No hi veig cap paper protagonista per al senyor Duran", ha dit la líder popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'evidència d'aquesta submissió, ha dit Camacho, és que els diputats d'Unió donen suport al procés independentista i a la creació d'estructures d'estat que està portant a terme el Govern. La líder popular ha demanat a Duran i al partit que actuïn amb responsabilitat i s'allunyin dels posicionaments independentistes. "Tant de bo utilitzés els seus diputats per impedir aquesta deriva separatista", ha dit. El líder democratacristià, ha continuat, hauria de ser una persona "clau" per aturar el procés. Per això, li ha demanat que convenci el president de la Generalitat de la necessitat de reprendre el diàleg amb el govern espanyol per abordar la reforma del nou model de finançament. "Si no ho fa, Duran i els diputats d'UDC seran còmplices de tot aquest procés separatista", ha advertit.

La "caiguda lliure" del PSC

Sánchez-Camacho ha lamentat que el PSC estigui "més desorientat que mai, més perdut que mai i amb menys lideratge que mai". Els socialistes catalans, ha continuat, estan "en caiguda lliure i són incapaços de solucionar els seus problemes interns". A parer seu, el partit que lidera Pere Navarro "està acomplexat i necessita l'autorització catalanista", però no s'adona que està sent un "instrument" utilitzat pel Govern i per ERC per convocar una consulta il·legal. En aquest sentit, ha advertit Navarro que "estarà ajudant l'independentisme si membres del seu partit van a la Via Catalana o si no hi ha un missatge clar a favor de la Catalunya constitucional com el de Carme Chacón".

"M'agradaria saber què pensen els votants de l'Hospitalet i del Baix Llobregat que han vingut de la resta d'Espanya davant d'un PSC que cada vegada es decanta més per l'independentisme en lloc de per la integració", ha reblat Camacho. A més, ha constatat que la crisi dels socialistes catalans ha arribat "en el pitjor moment de la història política recent de Catalunya", perquè és ara quan caldria un partit fort que estigués al costat de Partit Popular de Catalunya i de Ciutadans, de Mariano Rajoy i d'Alfredo Pérez Rubalcaba, per fer front a l'independentisme.

La popular va fer aquestes declaracions abans de conèixer l'informe policial que conclou que el PSC hauria pagat per la gravació de La Camarga. De moment no hi haurà moció de censura, però no la descarta més endavant. Sánchez-Camacho ha explicat que el seu partit ha valorat la possibilitat de presentar una moció de censura contra Artur Mas, però ha decidit deixar-ho de banda de moment. Ara bé, ha avisat que és una opció que "no està descartada si la situació arriba a un límit problemàtic", com pot ser si Mas impulsa una consulta al marge de la llei. En tot cas, la popular ha apostat ara per treballar perquè el president català "recuperi el seny" i se centri en la negociació del model de finançament.

stats