COMPTES RESCATATS
Política 05/09/2012

Camacho garanteix que la Generalitat podrà pagar les nòmines

La líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, vol fer de valedora de Catalunya a Madrid. Ahir va anunciar una bestreta de 120 milions per a nòmines. El govern central va relativitzar el seu anunci.

Ara
2 min
La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, al Parlament.

BARCELONA.Alícia Sánchez-Camacho es va passar la campanya de les generals dient que ella seria la garant que Mariano Rajoy respectés i tractés com cal els catalans. Amb els pressupostos de l'Estat, que no compleixen el previst en inversions, no se n'ha sortit gaire, però en seu parlamentària ha recordat diverses vegades a Artur Mas que és gràcies a la voluntat política del PP que pot pagar les nòmines malgrat les seves complicitats amb el sobiranisme. Ahir hi va tornar. L'endemà que el conseller Andreu Mas-Colell reconegués que caldria buscar crèdits pont i altres mesures d'urgència per fer pagaments, ella va explicar a TV3 que va aprofitar la seva estada a Madrid per parlar amb ministres del govern espanyol i que en els pròxims dies vindrà "un nou avançament d'uns 120 milions, que s'està negociant", per pagar nòmines i concerts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la presidenta del PP, la Generalitat "rebrà les ajudes que necessiti" i, per això, "el govern d'Espanya habilitarà totes les mesures necessàries per garantir la liquiditat de Catalunya". D'aquí que, segons ella, no s'entenguin les "denúncies permanents" contra l'executiu central. Per ella la manera en què Rajoy està tractant Catalunya no resisteix la comparació amb la manera en què ho feia José Luis Rodríguez Zapatero.

L'anunci que és ella qui negocia els crèdits pont de la Generalitat mentre no es constitueix el fons de liquiditat autonòmic (Catalunya ha sol·licitat un rescat amb aquest fons per més de 5.000 milions) no va caure gens bé al Govern. El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, va assegurar que el pagament de les nòmines del setembre mai ha estat en qüestió i va evitar concretar la quantitat d'aquests crèdits pont. La prioritat és pressionar el govern central perquè es constitueixi el fons, cosa que s'articularà legalment la setmana que ve al Congrés modificant la llei d'estabilitat pressupostària, que CiU ha esmentat a la totalitat per les condicions que imposa el rescat.

Homs va acusar d'"imprudent" Camacho i va afirmar que la líder del PP no està "al cas de les negociacions", malgrat el que vol projectar.

En qualsevol cas, i portat per la seva voluntat de no donar imatge de "privilegis" en un moment de màxima pressió autonòmica, el ministeri d'Hisenda va treure rellevància a la bestreta de 120 milions anunciada per Camacho. Fonts del departament que dirigeix Cristóbal Montoro van indicar que és una "operació ordinària" similar a les que es fan amb altres a compte del sistema de finançament autonòmic.

El ministeri va assegurar que el suport financer s'està donant igual a totes les comunitats, davant la restricció dels mercats.

stats