Política 06/12/2015

Camacho obre la porta a reformar la Constitució si no se "cedeix" davant l'independentisme

El PP insisteix a denunciar un "pacte de perdedors" entre Ciutadans, PSOE i Podem per desallotjar Rajoy de la Moncloa

Gerard Pruna
2 min
Alícia Sánchez-Camacho ha visitat aquest diumenge les paradetes de la Fira de Nadal de la Sagrada Família / ACN

BarcelonaNo ho porta al programa electoral, però aquest diumenge la presidenta del PP a Catalunya i número 3 de la llista per Barcelona el 20-D, Alícia Sánchez-Camacho, ha obert la porta a una reforma de la Constitució la propera legislatura. Una reforma, això sí, que en cap cas podria incloure res que pogués ser interpretat com una concessió a l'independentisme. "El PP no cedirà ni permetrà que la Constitució cedeixi davant dels independentistes", ha avisat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho, que ha tornat a prendre el relleu al ministre de l'Interior i cap de llista del PP, Jorge Fernández Díaz, a l'hora de fer campanya, ha defensat que "tot es pot reformar", però ha posat dues condicions abans d'obrir el meló d'un canvi constitucional: que es faci amb el consens de tots els partits i que hi hagi un objectiu clar. Dues premisses gens senzilles si s'observen les propostes d'uns i altres en aquesta campanya electoral.

Aprofitant que se celebra del Dia de la Constitució, la dirigent popular ha elogiat el text de 1978 situant-lo com la Constitució més important que s'ha fet mai a Espanya "perquè tothom va cedir" i no es van "imposar" els uns sobre els altres. Camacho també s'ha referit a la que serà una de les imatges del dia a Madrid, la presència del líder de Ciutadans, Albert Rivera, en els actes institucionals del 6 de desembre.

Els populars tenen Rivera com el gran rival d'aquí al 20-D –el que passi després ja dependrà de l'aritmètica– i no perden oportunitat d'atacar-lo en cada intervenció. En un nou intent d'arrabassar-li la imatge de nou Adolfo Suárez amb la qual el líder de Ciutadans intenta embolcallar-se, Camacho s'ha referit a unes paraules de l'expresident del govern espanyol en què avisava que "els que utilitzin la demagògia per arribar al poder, al final ho poden pagar molt car".

Des del PP s'intenta aquests dies combatre la idea instal·lada entre alguns dels seus votants més desencantats que votar Rivera és com votar Mariano Rajoy perquè és la seva 'marca blanca' i al final acabaran pactant. Per això, atien constantment la por a un pacte a tres bandes entre Ciutadans, PSOE i Podem per desallotjar el PP de la Moncloa. Avui, Camacho hi ha insistit: "Si el que es vol es votar el PP, demano un vot massiu al PP. Els que pensin que poden votar PP de forma indirecta a través d'Albert Rivera estaran donant suport a un govern d'esquerres". De res ha servit que Rivera descartés ahir cap pacte amb Pablo Iglesias. El "pacte de perdedors" és la peça principal de l'argumentari popular. El marc mental que vol imposar Rajoy per retenir la Moncloa.

stats