Política 27/05/2015

Camacho apel·la a la unitat al PP i veu en Rajoy el "millor candidat"

La líder del PP a Catalunya relaciona els mals resultats del seu partit a una mala explicació de les mesures econòmiques que ha impulsat perquè Espanya "no es trobés en una situació com la de Portugal i Grècia"

Efe
2 min
Alícia Sánchez-Camacho en una imatge d'arxiu /ACN

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat aquest dimecres que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "és el millor candidat" del PP i que "el partit ho té molt clar", mentre ha demanat "més unitat que mai" dins de la formació per poder seguir governant Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a la Cadena Ser i preguntada per la situació de Rajoy davant les dimissions i crítiques d'alguns dirigents territorials del PP, Sánchez-Camacho ha assegurat que el president espanyol "no només pot seguir, sinó que serà el candidat, és el millor i ho saben tots els barons territorials, fins i tot el propi Juan Vicente Herrera", president de Castella i Lleó, que ahir va demanar a Rajoy que sospesés si ha de presentar-se a la reelecció.

Sánchez-Camacho ha subratllat que "el president Rajoy és el que més ha confiat en els espanyols, el que ha evitat que la situació anés a pitjor", si bé encara "cal acabar una feina que està a mitges i es puguin generar més de dos milions i mig de llocs de treball i lluitar contra la desigualtat".

La dirigent popular ha considerat que els resultats de les municipals evidencien que al PP no han "sabut explicar" les dures mesures que el partit ha hagut de prendre per a moltíssims milions d'espanyols, com la pujada d'impostos o moltes altres qüestions. "Evidentment s'han fet pel bé d'Espanya" i perquè "aquest país no es trobés en una situació com la de Portugal i Grècia", ha afegit.

Els antecedents "antisistema" d'Ada Colau

Respecte a la victòria de Barcelona en Comú a la capital catalana, Sánchez-Camacho ha dit que no creu que aquest "sigui el partit que pugui governar l'alcaldia de Barcelona, amb un PIB importantíssim en l'economia catalana". "Veurem ara quina serà l'actuació d'aquest partit, que ha basat la seva popularitat en una plataforma cívica i en l'actuació antisistema, i aquí estan els antecedents de la senyora Ada Colau".

En aquest sentit, ha recordat que en l'última campanya electoral va haver de suportar una seixantena d'"escarnis permanents". "Alguns fins i tot tirant-nos tomàquets, ous i llançant-nos insults", ha dit Camacho, i s'ha preguntat "si algú creu que la democràcia occidental s'exercita d'aquesta manera". "Per descomptat, no és el model constitucional que jo he viscut i jo he exercit en la meva labor política durant tot aquest temps com a espanyola", ha conclòs la dirigent del PP.

stats