Política 27/01/2015

Camats: “Homs es passa de la ratlla en amenaçar ERC i repartir títols de dignitat tenint en compte del partit que és”

La coordinadora nacional d'ICV-EUiA ha criticat el conseller de la Presidència: "Qui s'ha pensat que és?"

Laia Vicens / Núria Orriols
2 min
Dolors Camats, al costat de Joan Josep Nuet, en la roda de premsa d'aquest dilluns / ACN

BarcelonaLa coordinadora nacional d'ICV-EUiA ha carregat durament contra el conseller de Presidència, Francesc Homs. “Qui s'ha pensat que és? Honestament, com s'atreveix a fer aquestes declaracions?”, s'ha preguntat Camats en roda de premsa. Ho ha dit en referència a les declaracions d'Homs en què ha acusat ERC de distorsionar el 27-S per fer comparèixer Mas a la comissió del frau fiscal, un fet que ha dit Homs, “va en contra de fer les eleccions plebiscitàries”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A través d'un seguit de preguntes retòriques, Camats ha criticat Homs: “Què és indigne? Un president de la Generalitat que té un partit amb la seu embargada com a penyora pels casos de corrupció? Tenir un fundador que durant 30 anys ens ha robat a tots perquè té diners que no sap d'on han sortit? O venir al Parlament i donar explicacions de què sap o què no?”. En aquesta línia, la número 2 dels ecosocialistes ha afirmat que Homs “es passa de la ratlla quan amenaça i reparteix títols de dignitat”. “Hauria de ser més prudent tenint en compte el partit d'on ve”, ha sentenciat.

Sobre el pacte de Syriza amb la dreta nacionalista: "No té res a veure amb el pacte CiU i ERC"

Camats ha estat preguntada sobre el pacte de Syriza amb els Grecs Independents, un partit de dretes, tenint en compte que ICV-EUiA ha criticat aquests dos anys ERC per haver donat suport a CiU. "No té res a veure", ha afirmat, perquè mentre que aquí es deixen els vots de gent que va votar un partit d'esquerres per fer polítiques de dretes, allà passa al revés". De fet, Camats ha tret ferro al pacte per formar govern a Grècia. "Qui li ha garantit a Syriza poder desenvolupar el seu govern és amb qui ha acordat el govern", ha dit, tot matisant que "era millor si no haguessin necessitat ningú". "Algú pensa que el suport de Grecs Independents reorientarà o matisarà un gram de la prioritat de govern de Syriza?", s'ha qüestionat en veu alta.

Camats ha lamentat que no hi hagi cap dona en el govern d'Alexis Tsipras. "No m'agrada", ha dit. Però ha volgut remarcar que li "sorprèn" aquest "interès" del "feminisme nouvingut" de les últimes hores. "Espero que el feminisme que avui he descobert tingui recorregut", ha afirmat.

stats