Política 22/05/2014

Camats condemna l'atac a Montoro però destaca la violència de les retallades i l'exclusió social

"Em sembla violent que li tirin perdes, però també que et facin fora de casa", afirma la coordinadora nacional d'ICV

Marc Toro
2 min

Sant Boi de LlobregatLa coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha condemnat aquest dijous l'atac que va patir ahir el cotxe del ministre Cristóbal Montoro quan sortia d'un acte del PP a Vilanova i la Geltrú. "Condemnem totes les formes de violència", ha afirmat Camats, que ha matisat que: " Em sembla violent que tirin pedres a Montoro, però també em sembla violent que et facin fora de casa, o violenta la situació que viu molta gent quan arriba a casa i no pot encendre la calefacció o ha de patir per si no pot omplir la nevera". "Això també són situacions de violència que cal combatre i denunciar", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, la líder ecosocialista ha deixat clar que "una violència no es combat amb l'altre". En aquest sentit, ha considerat que la millor manera de combatre la violència de les retallades o l'exclusió social és expulsar "aquells que ho fan possible a les institucions". "Una bona manera de fer-ho és a través del vot", ha explicat, i ha fet una crida a la mobilització a les urnes aquest 25-M.

El PSC "s'ha arronsat en la defensa de la igualtat i la justícia social"

Camats ha fet aquestes declaracions en una visita al Centre L'Olivera de Sant Boi, que ofereix oferta educativa des dels 0-3 fins als 99 anys. Des d'allà, ha destacat la importància política educativa i ha condemnat les retallades en educació que -ha assegurat- "tenen una càrrega ideològica". "No ens creiem que darrera retallades en educació hi hagi només una voluntat numèrica o demogràfica, com ens diu la consellera d'Educació", Irene Rigau, ha afegit.

La coordinadora nacional ha assegurat que el vot a ICV-EUiA serveix per fer oposició a aquestes retallades ideològiques, però també per fer front a "aquells que s'han arronsat en la defensa de la igualtat i la justícia social massa vegades, els socialistes". En aquest sentit, s'ha referit a l'acte central de campanya del PSC, celebrat aquest dimecres per dir que "el vot per la igualtat ja no el representa el socialisme ni a Catalunya, ni a Espanya ni a França". Camats ha lamentat la presència a l'acte del primer ministre francès, Manuel Valls, que ha situat al capdavant de l'ofensiva de les retallades a Europa.

D'altra banda, s'ha mostrat convençuda que "el vot que segur que guanyarà a Catalunya aquest 25-M serà el vot del dret a decidir". Un vot, ha dit, que serà majoritari i plural. "Per tant, el que hem d'arrencar de cara al diumenge és que també és que sigui un vot en contra de l'austeritat i a favor de la igualtat i justícia social a Europa", el d'ICV-EUiA, ha conclòs.

stats