Política 05/11/2014

Camats: "El 9-N agafaré la papereta i marcaré el sí-sí"

La coordinadora nacional d'ICV afirma que "el govern espanyol arriba al punt de voler humiliar als catalans"

Ara
2 min

BarcelonaLa coordinadora nacional d'ICV Dolors Camats ha confirmat aquest dimecres que votarà sí-sí al procés participatiu del 9-N. "El 9-N agafaré la papereta i marcaré el sí-sí", ha afirmat en una entrevista a 'Els Matins' de TV3, on ha tret ferro al fet que el també líder ecosocialista Joan Herrera anunciés que votarà sí-no -com també ho va anunciar Joan Saura-. "El govern espanyol arriba al punt de voler humiliar als catalans", ha afirmat Camats, pel què ha deixat clar que l'important és que, tot i la pluralitat, els militants del seu partit comparteixin un "sí rotund" a la primera pregunta i al fet que "Catalunya ha de ser un estat propi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"ICV serà al carrer denunciant i participant amb la butlleta a la mà", ha afirmat Camats, que ha recordat que "el dia 10, votar continuarà sent la solució". És per això que la dirigent ecosocialista ha considerat que, mentre "hi hagi urnes i puguem sortir al carrer i participar", és indiferent si el procés participatiu d'aquest diumenge l'acaba tirant endavant el Govern o el Pacte Nacional pel Dret a Decidir. "Estem en un incendi i l'important no és qui són els bombers, sinó apagar el foc", ha dit.

Camats també s'ha referit a l'acte que tindrà lloc aquest dimecres al migdia al Parlament, en el qual diputats, senadors i representants institucionals denunciaran el bloqueig del govern espanyol i sol·licitaran a les institucions europees i internacionals que portin a terme les actuacions necessàries per garantir el dret a decidir. "Ens permetrà aixecar la veu a nivell internacional" ha considerat, per argumentar que el govern espanyol "no pot negar eternament davant comunitat internacional" el dret a vot d'una part del seu territori. "Ens permetrà que no puguin continuar dient que això és un afer intern", ha conclòs.

"No li veig cap mena de recorregut a la DUI"

Preguntada per la possibilitat de fer una declaració unilateral d'independència (DUI), Camats ha deixat clar que no li vei "cao mena de recorregut". "Quin sentit té fer una DUI si no hem pogut fer una consulta de manera unilateral?", s'ha preguntat, i ha afirmat: "De fet, no sé què vol dir, tampoc s'ha explicat".

stats