Política 30/12/2014

Camats recrimina a Mas que "no afronti la corrupció i la desigualtat"

La coordinadora d'ICV assegura que quan el president de la Generalitat parla d'unitat "demana que s'acatin les decisions que ell vol prendre sol"

Ara
2 min

BarcelonaLa coordinadora d'ICV, Dolors Camats, ha recriminat aquest dimarts a Artur Mas que "no afronti la corrupció i la desigualtat". En resposta al missatge de Cap d'Any del president de la Generalitat, l'ecosocialista ha assegurat que el cap de l'executiu català "s'amaga darrere els grans reptes sense afrontar els que depenen d'ell". Per Camats, canviar la situació actual és una qüestió de "voluntat política", ja que les desigualtats "no són fruit de la crisi, sinó de les polítiques del Govern". D'aquesta manera, ha reclamat a Mas que "faci creïbles les seves paraules", incrementant els impostos "a qui més té" i "fent realitat" la renda mínima garantida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Camats ha assegurat que el cap de l'executiu català "continua parlant com si no fos responsable de prendre decisions", ja que per l'ecosocialista, si Mas volgués fer front a les desigualtats, "els pressupostos del 2015 serien un veritable pla de rescat social en lloc de vendre’s la salut pública o la gestió de l’aigua”.

Pel que fa a la lluita contra la corrupció, Camats ha equiparat Mas i Rajoy a l'hora de parlar de males pràctiques. Així, ha posat en relleu que el president de la Generalitat no ha usat explícitament la paraula 'corrupció' en el seu discurs i que s'ha referit a l'afer de Pujol amb el terme 'irregularitats'.

Crítica a la unitat de Mas

Sobre les crides a la unitat que ha fet el president de la Generalitat, amb referència a un hipotètic avançament electoral, Camats ha sentenciat: "Més transparència no és parlar d’eleccions plebiscitàries sinó de referèndum i donar explicacions a la comissió d’investigació sobre el frau fiscal i el cas Pujol”. Per Camats, quan Mas parla d'unitat "demana que s'acatin les decisions que ell vol prendre sol".

stats