POLÍTICA
Política 24/04/2013

El Barça cedirà el Camp Nou el 29 de juny per al concert amb Llach per l'estat propi

Les converses entre l'ANC, Òmnium i el club han fructificat i, segons ha pogut saber l'ARA, el club blaugrana ha confirmat aquest dilluns la data que les entitats sobiranistes havien posat damunt la taula per llançar un nou missatge d'impuls social a l'estat propi

Marc Colomer
1 min
Banderes, senyeres i estelades entre els aficionats del Camp Nou que fan el mosaic abans del Barça-Milan de Champions.

BarcelonaUn Camp Nou el 29-J per l'estat propi. Segons ha pogut saber l'ARA, el Futbol Club Barcelona ha acceptat aquest dilluns cedir el camp el 29 de juny, tal com va avançar dissabte aquest diari, perquè l'ANC i Òmnium hi realitzin un concert per l'estat propi que farà pujar altre cop Lluís Llach en un dels escenaris catalans amb més projecció internacional. La idea és llançar un missatge clar als contraris a la sobirania: l'onada de la Diada no s'ha desinflat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta d'un escenari que evoca una altra gran concentració que el 1985 va convertir un concert de Llach en un clam en defensa dels drets nacionals de Catalunya. A més de Llach, en la direcció i coordinació d'aquest acte d'afirmació nacional hi tindran un paper destacat artistes de reconegut prestigi al país, com Gerard Quintana i Lluís Danés, que ja van treballar plegats en l'espectacle de retorn de Sopa de Cabra el 2011 al Sant Jordi. La intenció és que s'hi sumin altres artistes d'abast nacional.

Visibilitat internacional

La intenció d'ambdues entitats passa per tornar a exhibir una gran concentració de suport social al procés d'emancipació nacional i llançar un missatge bidireccional: a les institucions, perquè no tinguin la temptació de rebaixar els objectius i de cara enfora, per deixar clar que Catalunya manté la determinació majoritària a favor de l'estat propi. Serà, a més, el preludi de la cadena humana que ambdues entitats organitzen per a l'Onze de Setembre d'enguany per donar un impuls definitiu al procés. Comença el compte enrere. El 29-J, un Camp Nou per l'estat propi.

stats