Política 21/12/2011

El PSC de Campdevànol denuncia l'alcalde per "coaccionar" els treballadors

Els socialistes asseguren que això va en contra del dret a la "llibertat d'expressió" i l'alcalde creu que criticar fora del lloc i l'horari de treball és una vulneració de les obligacions laborals

Acn
1 min

CampdevànolEl PSC de Campdevànol ha denunciat aquest dimarts a través d'un comunicat que l'alcalde de la població, Joan Manso (CiU), ha amenaçat treballadors i regidors amb acomiadar-los i obrir expedients disciplinaris si critiquen els càrrecs electes fora de l'horari de treball.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els fets es remunten al passat 17 d'octubre quan l'alcalde va enviar un correu electrònic als funcionaris del consistori assenyalant que és una vulneració de les obligacions laborals el fet de "criticar" fora del lloc de treball els càrrecs electes i/o personals de la corporació.

La portaveu del PSC a l'ajuntament, Núria López, ha assenyalat que es tracta d'una "coacció contra els treballadors que atempta contra el dret fonamental a la llibertat d'expressió".

En un correu electrònic, Manso indicava que tenia coneixement d'accions de "meysteniments i crítiques" realitzades per alguns dels treballadors "fora del seu lloc de treball".

Segons la portaveu del grup municipal socialista, Núria López, l'actitud de Manso és "reprovable" i considera que es tracta d'un "abús de poder i d'autoritarisme per part de l'alcalde".

A més, ha afegit que "no es pot tolerar que un dret fonamental com és el dret a la llibertat d'expressió de qualsevol ciutadà es vegi coartat a través de les amenaces que realitza qui té una posició de superioritat".

stats