CAS GÜRTEL

Les 10 frases sobre el cas Gürtel que han portat Camps pel camí de la dimissió

El fins ara president de la Generalitat valenciana sempre s'ha mantingut que era innocent en el cas dels vestits. Ha estat desafiant fins a l'últim moment i ha arribat a vaticinar que seria el PSOE qui pagaria la factura política de l'afer

La dimissió de Francisco Camps com a president de la Generalitat, anunciada aquesta tarda, suposa el punt polític final a dos anys i cinc mesos d'investigació judicial sobre ell i altres exalts càrrecs dels seus governs i del partit per la suposada trama de corrupció del cas Gürtel. Va ser el 6 de febrer de 2009 quan dos funcionaris de Justícia es van presentar a la Conselleria de Turisme per reclamar l'expedient de l'expositor de la Comunitat Valenciana a Fitur, adjudicat a Orange Market. El 19 de febrer El País va publicar que la Fiscalia Anticorrupció implicava el president en la trama de corrupció i feia referència al pagament de 30.000 euros en vestits per a ell, cosa que Camps va desmentir en una compareixença d'urgència al costat de tot el seu Govern.


  • 21 de gener del 2011: Per Camps, el cas Gürtel no és significatiu ja que no respon preguntes al respecte perquè ell només parla de " coses serioses". Ho diu després que la Fiscalia Anticorrupció li demani una multa de 41.250 euros per delicte de suborn.