CAS GÜRTEL
Política 23/01/2012

Francisco Camps ja espera el veredicte del jurat

El jurat popular ja està reunit deliberant si l'expresident valencià va cometre un delicte de suborn en acceptar peces de roba de la trama corrupta Gürtel. L'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, també espera la resolució judicial del cas dels vestits

Salvador Almenar
1 min

ValènciaEl jutge Juan Climent ja ha lliurat al jurat popular l'objecte del veredicte d'acord amb el qual els nou components hauran de decidir si l'expresident valencià, Francisco Camps, i l'exsecretari general del Partit Popular, Ricardo Costa, van cometre un delicte de suborn passiu impropi en acceptar peces de vestir de la trama corrupta Gürtel a canvi de beneficiar a les empreses de Francisco Correa en l'adjudicació de nombrosos contractes de la Generalitat valenciana per un import que fregaria els 7 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquests moments el jurat popular es troba en una sala aïllada del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, i no tindran cap contacte amb l'exterior fins que formulin una deliberació. Moments abans, el jutge Climent els ha donat l'objecte del veredicte, que es compon d'una sèrie de preguntes a les quals hauran de contestar i mitjançant les quals es consideraran provats o no els fets que es jutgen. Perquè Camps i Costa siguin declarats culpables, set dels nou membres han de considerar-ho així, mentre que per a l'absolució, n'hi hauria prou amb cinc vots favorables.

No existeix cap termini prefixat en el qual el jurat hagi d'emetre un veredicte, si bé el més segur és que avui no hi hagi una resolució. Si fos així, els membres del jurat passaran la nit aïllats en un cèntric hotel de València. Si després de tres votacions no s'arribés a cap veredicte en ferm, el jurat popular quedaria dissolt i el judici hauria de repetir-se amb un nou jurat, tal com preveu la llei del tribunal del jurat.

stats