CAS GÜRTEL
Política 27/12/2011

El testimoni del sastre fa perdre els nervis a Camps

El jutge ha hagut d'avisar en dues ocasions l'expresident perquè deixés de parlar i gesticular durant les declaracions

Salvador Almenar
2 min

València"Senyor Camps, guardi silenci o hauré de treure'l de la sala. Si vol parlar en privat amb el seu advocat, faci-ho i que no ho senti ningú". Aquesta reprimenda del jutge a l'expresident de la Generalitat valenciana ha estat conseqüència de l'airada disconformitat mostrada per l'acusat amb algunes de les decisions del magistrat Juan Climent. I és que segons abans que l'amenacés amb treure'l de la sala, Camps s'havia dedicat a gesticular, a fer males cares i comentaris a la negativa del jutge a admetre algunes preguntes de la seva defensa que tractaven d'evidenciar que el seu defensat no tenia competències en la contractació pública de l'empresa Orange Market.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No és l'única vegada que Climent ha hagut d'amonestar verbalment Camps durant l'enjudiciament de la "causa dels vestits" però sí que és la primera ocasió en la qual s'ha vist un Camps tan nerviós, després de sentir en silenci com el sastre José Tomás tornava a assegurar que l'expresident "no pagava ni un euro" pels seus vestits, i que ell tenia "ordres" dels capitosts de Gürtel de no cobrar-li. "Li prego que no faci cap gest ni comentari", li va requerir en una segona ocasió el jutge a un Camps que, en veu baixa, feia la seva pròpia lectura de la declaració dels testimonis.

El més destacat de la jornada d'avui ha estat el cara a cara entre el sastre José Tomás i el lletrat de Francisco Camps, del qual l'extreballador de Milano i Forever Young ha sortit airós. Davant la insistència de l'advocat per fer que Tomás caigués en contradicció, el sastre li ha etzibat a l'advocat de Camps: "Encara que m'ho pregunti vostè 20 vegades, no canviarà". José Tomás no s'ha desviat ni un mil·límetre de la seva declaració de dilluns en la qual va dir que era Pablo Crespo qui pagava les peces confeccionades per a l'expresident.

Una caixera que va treballar en les dues botigues ha avalat la versió de Tomás i després d'ella han passat per la sala 10 càrrecs de la conselleria de Turisme negant que des d'aquest departament es beneficiés l'empresa Orange Market a l'hora d'adjudicar-li contractes públics.

stats