Política 27/12/2018

Campuzano (PDECat) demana pactar amb els partits no independentistes perquè no valen les "imposicions"

El diputat diu que cal "buscar solucions democràtiques"

Ara/europa Press
1 min
Tardà i Campuzano dialogant al Congrés de Diputats, ahir.

MadridEl portaveu del PDECat al Congrés, Carles Campuzano, ha demanat, en un article publicat al seu blog, aconseguir acords amb els no independentistes sobre el futur de Catalunya. A parer seu, el conflicte polític no es resoldrà unilateralment a través de "dreceres" ni amb "solucions màgiques", ni tampoc amb "imposicions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Campuzano ha reconegut també que els processos judicials contra els presos polítics "indignen" i "subleven" i que hi ha una "enorme energia col·lectiva" que reclama la llibertat dels líders independentistes empresonats, però també ha advertit que aquesta qüestió té "el risc d'impedir fer política".

A parer seu, cal "buscar solucions democràtiques" que hauran de respondre "necessàriament a la lògica de no impedir cap proposta, ni imposar cap solució". A més, ha subratllat que "avui el coratge a la política s'ha de veure sobretot en la capacitat de pactar i acordar, que és el que demana la immensa majoria dels catalans, tant els que defensem la independència com els que defensen la continuïtat a Espanya".

ELS ENEMICS DE LES SOLUCIONS ACORDADES

El diputat del PDECat ha defensat la idea de "recuperar el centre polític", encara que admet que a Catalunya això "sembla que vagi contra la lògica del temps". De fet, s'ha queixat dels que sembla que només tinguin com a "aspiració disparar contra els quals defensen i treballen activament a la recerca de les solucions acordades". "Són més a la resta de l'Estat, tant a l'esquerra com a la dreta, que només saben viure instal·lats en el conflicte de manera permanent, en la recerca dels corresponents redits electorals", s'ha lamentat.

stats