Política 18/09/2017

Cancel·lat l'acte central de campanya del referèndum

Els partits celebraran els actes pel seu compte

Ara
1 min
L'acte a Tarragona

BarcelonaL'acte central de la campanya per l'1-O de divendres que estava previst que es fes a Sabadell ha quedat cancel·lat. Així ho han confirmat fonts dels partits independentistes a l'ARA, que han afegit que cadascú farà l'acte pel seu compte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La cancel·lacióvarriba dies després que la Fiscalia de Tarragona obrís diligències per l'inici de la campanya pel referèndum de l'1-O i l'acte d'obertura al Tarraco Arena que van protagonitzar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vicepresident, Oriol Junqueras, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

A més, el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, va assegurar en una entrevista divendres que estudiarà si l'acte d'inici de la campanya del referèndum incorre en un delicte, i va apuntar a una possible prevaricació si es va organitzar amb fons públics.

El cas és que els alcaldes catalans estan advertits personalment de les conseqüències que tindran si col·laboren amb el referèndum i el Tribunal Constitucional els exigeix que no “iniciïn, tramitin, informin o dictin cap acord o actuació que permeti la preparació i/o celebració del referèndum”.

stats