Política 05/12/2015

De 'Mediterráneo' a 'Mi niña Lola': les cançons de Pedro Sánchez

El líder del PSOE parla de la seva vida personal al plató de Telecinco amb María Teresa Campos

Ara
2 min
Pedro Sánchez amb María Teresa Campos a Tele 5

BarcelonaUn dels fets que destaca de la campanya electoral del 20-D és que la presidència del govern espanyol està més disputada que mai, però també que aquesta cursa entre quatre candidats s'ha desplaçat a programes de televisió on el 'show' per descobrir facetes personals dels aspirants és la prioritat. Aquest cop, ha estat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, qui s'ha plantat al plató de Telecinco per explicar al programa 'Qué tiempo tan feliz', presentat per María Teresa Campos, algunes de les cançons que han marcat la seva vida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La primera ha estat 'Mediterráneo', del cantautor català Joan Manuel Serrat. Sánchez ha explicat que aquesta cançó li recorda els estius amb la seva família a Alcúdia (Mallorca) i Mojácar (Almeria) quan la seva mare posava la cinta de 'cassette' de Serrat al cotxe. "És el nostre mar, el vaig descobrir des de petit", ha relatat.

'Como un burro amarrado a la puerta del baile', de 'El último de la fila' i cantada pel també català Manolo García, ha estat la segona peça musical escollida. Li recorda, ha dit, la seva joventut, quan intentava "convèncer les noies" i lligar. No s'ha estat d'explicar que era jugador de bàsquet del Estudiantes i que va fer el servei militar a Càceres.

La tercera cançó havia de ser 'Pongamos que hablo de Madrid', de l'andalús Joaquín Sabina, que no ha arribat a sonar per falta de temps al programa. Per a Sánchez, fa referència a la seva carrera política, que ha transcorregut primer com a regidor de l'Ajuntament de Madrid i després, des del 2009, com a diputat al Congrés.

L'última peça musical és probablement la més transcendental per a ell i per a la seva família. És, ha dit, la cançó de la seva dona i de les seves dues filles. Es tracta de 'Mi niña Lola', cançó popular cantada per diversos artistes però de la qual Concha Buika és la cantant d'una de les versions que s'han fet més famoses.

stats