CAP AL 25-N
Política 20/11/2012

Cañete: "No és plausible una Catalunya independent, i per tant descarto qualsevol tipus de boicot"

El ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient parla del cava com d'un "element fonamental de les festes familiars espanyoles"

Efe
1 min

BarcelonaEl ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, ha rebutjat aquest dimarts la possibilitat d'"un escenari d'una Catalunya independent" i, per tant, ha dit, "descarto qualsevol tipus de boicot". Cañete ha fet aquestes declaracions a Lleida, on està avui de visita per donar el seu suport a la candidatura del PP a Catalunya a les eleccions del 25-N i durant la qual a més es reuneix amb diferents representants de l'àmbit agrari a Lleida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No considero que sigui plausible aquest escenari d'una Catalunya independent i per tant descarto qualsevol tipus de boicot", ha dit Cañete. Ha volgut deixar clar que, per a ell, el cava "és un element fonamental de les festes familiars espanyoles, en les ocasions de compartir amistat, alegria i per descomptat és un convidat fix en el Nadal".

"El cava ens alegra la vida"

"Jo no entenc el Nadal sense els grans anuncis de cava que hi ha a les campanyes de publicitat i a més el cava ens alegra la vida a tots", ha afegit. D'altra banda, el ministre també ha parlat del cava com a exemple d'un producte que ha d'aconseguir millorar el seu preu de venda a l'exterior.

"El que no pot ser és el que passa amb les exportacions de cava, que s'han unit moltíssimes exportacions però el retorn econòmic que han tingut és gairebé més alt en el mercat interior, on es ven molt menys, que al mercat d'exportació , on gairebé es duplica el mercat interior ", ha conclòs.

stats