Política 28/04/2014

El PP reclama una "Espanya unida perquè s'escolti una veu forta a Europa"

Els populars es reivindiquen a Barcelona com el partit del "seny" i de l'economia

Joan Rusiñol
2 min
Carlos Floriano, Alícia Sánchez-Camacho, Miguel Arias Cañete, Esteban González-Pons i Santiago Fisas, aquest dilluns a Barcelona, durant la campanya del PP per a les eleccions europees del 25-M  / ACN

BarcelonaEl PP ha triat Barcelona per presentar, aquest dilluns al migdia, el programa electoral als comicis europeus del 25 de maig. El candidat, Miguel Arias Cañete, ha encapçalat l'acte, acompanyat de dirigents de la formació com la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, i els vicesecretaris generals Carlos Floriano i Esteban González Pons. La presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que "aquest és el programa electoral d'una cosa tan catalana, tan necessària i tan oblidada per alguns com el seny".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de llista dels populars a l'Eurocambra –que ha dit una frase en català al principi– ha assegurat que el PP no és un partit "sectari" i que per això defensarà a Brussel·les tots els espanyols, els votin o no. Tant Arias Cañete com González Pons han insistit en la idea que "junts som més forts". Han reclamat una "Espanya forta i unida" perquè la "veu" de l'estat espanyol tingui més potència a la UE.

Tot i aquests missatges –que encaixen amb la línia que ha marcat el govern espanyol–, els populars han rebaixat el to, com a mínim en aquest acte preelectoral, de les crítiques contra el sobiranisme. Sánchez-Camacho ha afirmat que "el PP creu més en Catalunya que no pas els que la volen treure d'Espanya i d'Europa".

Carlos Floriano, responsable de la campanya, ha assegurat que el PP defensarà el dret de tots els espanyols a "decidir" el seu futur i ha ofert el seu programa als qui no volen "més fronteres i ruptures". Per ell, el "camí" passa per "més llibertat, més obertura, més unió". Floriano ha tingut un record, al principi de la seva intervenció, per a Tito Vilanova.

"Senyora Valenciano, miri més enllà dels Pirineus i aprengui"

L'acte ha estat centrat, en bona part, a contraposar la tasca del PP i el PSOE en matèria econòmica. Arias Cañete ha reivindicat els fruits que, segons ell, han donat les reformes de Mariano Rajoy, que han empès la recuperació. "Nosaltres complim els nostres programes electorals", ha sentenciat, malgrat mesures com l'alça dels impostos, que els populars havien negat abans d'arribar a la Moncloa.

El candidat del PP ha instat Elena Valenciano a mirar "més enllà dels Pirineus" –en referència a les retallades socials del govern socialista francès– i a prendre'n bona nota.

stats