Política 27/02/2012

Dos dies de declaració d'Urdangarin deixen clar que la infanta "no té res a veure amb el cas", segons l'advocat

El duc podrà tornar als EUA sense entrebancs perquè cap acusació ha demanat, per ara, cap mesura cautelar contra ell. La segona jornada de declaració ha durat 15 hores

Laura Díaz-roig
1 min

PalmaDues jornades maratonianes de declaració, la segona de les quals ha durat 15 hores. I encara dues hores i mitja més, que és el temps que han estat el duc i el seu advocat al jutjat llegint les 42 planes de la transcripció de l'interrogatori. Aquestes són les xifres de la declaració d'Iñaki Urdangarin, que ha sortit cap a les quatre de la matinada del jutjat de Palma que instrueix el cas Palma Arena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot plegat haurà servit, segons l'advocat d'Urdangarin, "per deixar clar que la infanta Cristina no té res a veure" amb el cas. El lletrat, Mario Pascual Vives, ha assegurat també que "ha quedat clar que no hi ha cap indici que hi hagi comptes en paradisos fiscals". El duc de Palma, segons l'advocat, també ha insistit que va fer cas del que li va demanar el rei i que, després de tantes hores, està "cansat", però que "ha complert amb el seu deure".

Urdangarin surt del jutjat sense que cap de les acusacions (fiscalia, advocacia de les Balears i Mans Netes) hagi demanat cap mesura cautelar contra ell, de manera que el duc podrà tornar als Estats Units, on viu amb la infanta Cristina i els seus fills: ni té el passaport retirat ni ha de comparèixer periòdicament en cap jutjat, mesures que és freqüent aplicar als imputats.

Mans Netes, que ha assegurat que el duc "no ha aclarit res" en la declaració que ha fet, ha anunciat que demanarà mesures cautelars més endavant, tot i que ha avançat que no serà la retirada del passaport, ja que el gendre del rei està custodiat permanentment per policies per raons de seguretat de la família i sempre està sota control.

stats