Política 12/09/2014

Carles Francino reclama "una resposta política, alguna via intel·ligent" per a la situació de Catalunya

El conductor de 'La ventana' va confessar al seu editorial de la Diada que està "fart" del que es diu a Madrid i a Catalunya

Ara
2 min

BarcelonaEl periodista Carles Francino, actualment conductor de 'La ventana' a la Cadena Ser, va reclamar ahir "una resposta política, alguna via intel·ligent" per a la situació que es viu a Catalunya, amb la demanda d'una consulta sobre la independència que el govern espanyol no vol autoritzar. En el seu editorial d'ahir, Francino va donar a entendre que veu enquistament en les posicions d'una banda i l'altra i assegura que n'està tip.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"N'estic fart. Fart més aviat de sentir-me escrutat a tot arreu. Quan sóc a Madrid per unes coses, quan sóc a Catalunya per unes altres. Uns em consideren –i m'ho han dit, m'ho va dir l'altre vespre un exministre– 'independentista radical'. D'altres em veuen 'espanyolista', com un català poc autèntic. Ves a saber per què! Això ja m'ho deien alguns quan treballava a TV3. I al final jo... crec que com molts altres em veig gairebé com en terra de ningú ... miro el panorama, però em resisteixo a ser enquadrat en un dels bàndols. No per cap falsa equidistància sinó perquè no em dóna la gana, perquè és que a més puc trobar arguments amb els quals puc estar d'acord a tot arreu. I això hauria de ser un avantatge, no un inconvenient", adverteix.

"El que no trobo és una resposta política a aquest mal pas, alguna via intel·ligent per canalitzar emocions, sentiments, aspiracions... Res. I per això n'estic fart; fart i cabrejat. I m'apunto a alguna cosa que deia l'escriptor Javier Cercas fa gairebé un any: 'Anem cap a un cataclisme, el cataclisme es pot evitar. Però la veritat –i faig meva la frase– la veritat és que no estic segur de no haver-me posat a escriure només perquè, d'aquí a 20 0 30 anys quan el meu fill em pregunti per què no parem un desastre que estaran pagant ells, jo almenys pugui ensenyar aquest article", conclou.

stats