Carles Puigdemont es reuneix a Berlín amb eurodiputats de la plataforma Diàleg UE-Catalunya

L'expresident els ha agraït el seu compromís amb la "democràcia i els valors fonamentals d'Europa"

La capital alemanya ha tornat a funcionar com a seu d'una nova trobada al voltant del procés català. Aquest dijous al matí diversos europarlamentaris de la plataforma Diàleg UE-Catalunya s'han desplaçat a Berlín per reunir-se amb el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb l'objectiu d'abordar la situació política a Catalunya. 

En una roda de premsa conjunta posterior a la trobada, Puigdemont ha volgut agrair a l'entitat el seu "compromís amb la democràcia i els valors fonamentals d'Europa". El des d'avui expresident ha valorat àmpliament la "defensa de drets com l'autodeterminació o la llibertat d'expressió i de drets fonamentals" per part de la plataforma i que ha dit que "estan sent violats a l'estat espanyol". Els eurodiputats d'Esquerra Republicana, Jordi Solé i Josep Maria Terricabras, així com l'europarlamentari del PDECat, Ramon Tramosa, han representat la delegació catalana. Des de la plataforma s'ha demanat un cop més a l'estat espanyol que alliberi els presos i permeti el retorn dels exiliats. A més, han cridat la Unió Europea a facilitar la creació de diàleg real entre els governs català i espanyol. 

Respecte a l'elecció de Quim Torra com a 131è president de la Generalitat, la Plataforma Diàleg UE-Catalunya ja va expressar dimecres passat la seva aprovació, ja que consideren que és una "nova oportunitat per iniciar el diàleg". L'única via, van afirmar, per "resoldre el conflicte". 

Més continguts de