Política 17/05/2018

Carles Puigdemont es reuneix a Berlín amb eurodiputats de la plataforma Diàleg UE-Catalunya

L'expresident els ha agraït el seu compromís amb la "democràcia i els valors fonamentals d'Europa"

Ruth Pérez Castro
1 min
Carles Puigdemont es reuneix a Berlín amb eurodiputats de la plataforma Diàleg UE-Catalunya

BarcelonaLa capital alemanya ha tornat a funcionar com a seu d'una nova trobada al voltant del procés català. Aquest dijous al matí diversos europarlamentaris de la plataforma Diàleg UE-Catalunya s'han desplaçat a Berlín per reunir-se amb el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb l'objectiu d'abordar la situació política a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa conjunta posterior a la trobada, Puigdemont ha volgut agrair a l'entitat el seu "compromís amb la democràcia i els valors fonamentals d'Europa". El des d'avui expresident ha valorat àmpliament la "defensa de drets com l'autodeterminació o la llibertat d'expressió i de drets fonamentals" per part de la plataforma i que ha dit que "estan sent violats a l'estat espanyol".

Els eurodiputats d'Esquerra Republicana, Jordi Solé i Josep Maria Terricabras, així com l'europarlamentari del PDECat, Ramon Tramosa, han representat la delegació catalana. Des de la plataforma s'ha demanat un cop més a l'estat espanyol que alliberi els presos i permeti el retorn dels exiliats. A més, han cridat la Unió Europea a facilitar la creació de diàleg real entre els governs català i espanyol.

Respecte a l'elecció de Quim Torra com a 131è president de la Generalitat, la Plataforma Diàleg UE-Catalunya ja va expressar dimecres passat la seva aprovació, ja que consideren que és una "nova oportunitat per iniciar el diàleg". L'única via, van afirmar, per "resoldre el conflicte".

stats